Egy túlbuzgó szekus lenyúlta a mikrofont egy Terror-koncerten, hogy beugasson a közönségnek

Összetehetjük a két kezünket, hogy nálunk még nem annyira gyakori, hogy biztonsági őrök belerondítanak a kisebb klubkoncertekbe, mint a tengerentúlon. Tisztelet a kivételnek persze, de ahogy napjainkban már az élőzenei show-kat is elérte a társadalmi érzékenység és szigorodnak a szabályok bárminemű „aktivitást” illetően, úgy szaporodtak meg a túlbuzgó, esetenként a rajongókkal erőszakosan fellépő szakemberek.

Ennek a törtető magatartásnak nagyjából a legrosszabb kombóját fogta ki múlt pénteken a Terror a texasi Fort Worthben, a Ridglea Theater nevű helyen. Történt ugyanis, hogy amikor Scott Vogel az énekes a színpad széléhez lépett, hogy a közönségbe hajítsa a mikrofonját, egy érte kapó rajongót egy rendkívül elkötelezett szekus játszi könnyedséggel visszalökte a tömegbe, majd a lehulló mikit megragadva annyit kiabált bele:

Na még mit nem?!

Majd ezután visszaadta a mikrofont az énekesnek.

Az esetről a UnityTX énekese, Shaolin G készített videót, amire aztán a Knocked Loose Bryan Garrise reagált, miszerint:

Miért kell olyan szekus egy hc/metal koncertre, aki még sosem látott hc/metal koncertet?! Ekkora faszságot, bassza meg az összes!

Colin Young, a God’s Hate és a Twitching Tongues énekese, valamint a HardLore Podcast műsorvezetője már egy fokkal drasztikusabban állt az ilyesfélékhez:

Azokat a biztonsági őröket, akik visszaélnek a kevéske hatalmukkal, hogy kiéljék a koncertlátogatók bántalmazásáról szóló fantáziáikat, kivétel nélkül mesterséges kómába kéne pofozni. :)

Külön fenyegető az a passzív-agresszív szmájli a mondandója végén. Természetesen a Terror is felszólalt az ügyben, és hát sejtheted, hogy kinek az oldalára állt a szituációban:

A Ft. Worth-i Ridglea Theater simán a legrosszabb biztonsági személyzettel büszkélkedhet, amit ez a banda elszenvedett a húsz éve alatt. És ha ismersz minket, akkor tudod, hogy ez igen nagy szó!

A hely vezetése egyébként utólag kiállt a biztonsági személyzet mellett, és tiltólistára tette a Terrort, mert „szar az énekesük”, sőt, azt is fontolgatják, hogy bármiféle hardcore-bulit kitiltanak a színpadukról.

A Terror legközelebb a Kreator és a Biohazard vendégeként tér vissza hazánkba, a Barba Negrába augusztus elsején. Bár a helyszínen a 2014-es „punkverés” óta nem nagyon fajult el a hangulat a koncertlátogatók és a szekusok közt (vagy csak nem tudunk semmi ilyesmiről), de nem ártana felkészíteni minden felet arra, hogy mi fér bele és mi nem, és ha szükséges, olyan kompromisszumokat kötni, ami mindenkinek megfelel.