Egy ok nélkül elszalasztott élet – Új dalt adott ki a Berriloom and the Doom

Két toplistás kislemez (2018, 2021) után a Berriloom and the Doom idén végre eljut oda, hogy kiadjon egy teljes nagylemezt. Előtte viszont még a – nagy levegő – matekos indie / emo / grunge / doom / poszt-hardcore / alter stílusú trió kifacsart magából egy régebben írt, ám teljesen újragondolt dalt – kvázi feldolgozták a 4-5 évvel ezelőtti önmagukat. A humortól nem idegenkedő srácok ezúttal egészen mélyenszántó ásatást végeznek egy eltaknyolt élet végelszámolásánál, melynek középpontjában az ok nélkül elszalasztott élet fölött érzett döbbenet magasodik. A srácok így írják le a Natural Death mondanivalóját:

A dalszöveg egy banalitásában megrázó rövid gondolatkísérletet igyekszik fölvázolni. Adott egy élete vége felé járó ember, aki úgy érzi, talán maga sem tudja már, mit gondolt valójában és mit nem gondolt egyáltalán. Az okok határai összemosódtak, egyre életlenebbek a képek, nehezebb elválasztani egymástól az okokat, de mégis szeretne valami bizonyosságot kicsikarni magából. Úgy gondolja, hogy az a határtalan érzelem, ami bennünk lakozik, valahogy sosem tört föl belőle a maga valójában. Mindig sikerült egészen picire összegyűrni azokat a végtelenül nagy és igaz érzéseket.

Fölmerül benne a kérdés, hogy az élete végéhez közeledvén vajon képes-e fölidézni a mindent elsöprő szeretetekről, pusztító gyűlöletekről, beláthatatlan kétségbeesésektől, és feneketlen bánatokról való lemondások pillanatát. Hogy az érzelmünk igazságának ereje miért és mikor nem törte át benne a gátakat. Némi gondolkodás után arra jut, hogy a gátak mindössze a benne dolgozó irigység lecsillapításából és az önző önmegkegyelmezésből épültek föl. Ha pedig ezeken kívül semmi más ok nincs, akkor talán pont ez lehet az ő egyetlen határtalan érzése, ami élete során még fölbugyog belőle. Márpedig nincs másik ok. Így a megrendítő döbbenet marad az ő egyetlen és utolsó igaz érzése, hogy egy hazugságverseny főhazugjaként akkorát hazudott, amekkora hazugságot már ő maga sem hihet el. Nem hiszi el, hogy volt képes tét nélkül elhazudni az életét és erre miért nem gondolt sosem. Az ok nélkül elszalasztott élet fölött érzett döbbenet iszonyatától pedig már csak a halál szabadíthatja meg.

A készülő albumon előreláthatólag 8-10 dal lesz, amik egy történetet mesélnek el, a Natural Death viszont nem illeszkedik ebbe a történetbe, úgyhogy nem is kerül fel a lemezre.