Ezt nem láttad jönni: egy nap két lemezt is kiad májusban a The Acacia Strain

A The Acacia Strain már bebizonyította 2020-as nagylemezével, a Slow Decayjel – ami kétdalos kislemezekre bontva jelent meg, mindegyik a második szó egyik betűjét kapta címéül -, hogy nem nagyon alkusznak meg a „hagyományos” lemezmegjelentetési normákkal. Azt már korábban bejelentette a Rise Records metalcore/deathcore úthengere, hogy május 12-én érkezik a 11. nagylemezük Step Into the Light címmel, azt viszont egészen idáig hétpecsétes titokként őrizték, hogy

Ugyanaznap kiadnak egy másik lemezt is, ami teljesen elüt majd párjától a doom/sludge stílusával.

Tehát nem egy dupla lemezről beszélünk, a Failure Will Follow egy teljesen különálló, és eddig csak hellyel-közzel előrevetített entitás lesz a banda munkásságában.

A lemezen három dal kap helyet (gondolom, tételenként minimum 10 perces futamidővel), amikben többek közt a srácok jelenlegi turnécimborái is vendégeskednek, név szerint Dylan Walker a Full of Hellből, illetve Ethan McCarthy a Primitive Manből – ez a két banda meg ugye nemrég egy egész lemezt összekollaborált.

1. Pillar of Salt (feat. Dylan Walker)
2. Bog Walker (feat. Sam Sawyer)
3. Basin of Vows (feat. Ethan McCarthy)

A lemezt záró Basin of Vowsból már meg is hallgatható egy röpke perc, amiből bár nem sok minden derül ki, azért annyi betekintést pont enged az anyagba, hogy ezután még inkább epekedjünk utána: