Egy magyar gitáros bejutott Serj Tankian dalversenyének legjobbjai közé

veszeleidaniel

Mindig nagy öröm olyan hírekről írni, amikre magyarként egy kicsit mindannyian büszkék lehetünk. Egy ilyenünk van ma estére is: Veszelei Dániel, a nemrég friss dallal jelentkezett Orient Fall gitárosa bekerült Serj Tankian decemberben meghirdetett nemzetközi dalszerzőversenyének 100 legjobb pályázója közé, egyedüli magyarként a többezer jelentkező közül.

A System of a Down frontembere által meghirdetett verseny 7 Notes Experiment lényege, hogy a versenyzőknek hét előre megadott hangot folytatva kellett írnia egy háromperces dalt, műfaji és egyéb megkötések nélkül. Dániel instrumentális dala az Into the Light címet kapta és a szerző saját bevallása szerint egy belső utazás történetét mondja el, fő üzenetei a saját korlátaink áttörése, az utunk megtalálása és az életünk elfogadása, mint tiszta ajándék.

A budapesti gitáros a továbbjutást így kommentálta:

Elképesztő öröm számomra, hogy képviselhetem Magyarországot ebben a nemzetközi kihívásban és hatalmas megtiszteltetés, hogy gyerekkorom egyik példaképe meghallgatja az egyik számot, amit írtam. Felfoghatatlan és csodás érzés ez. Tudom, hogy nagyon erős a mezőny, rengeteg megfejtés született, mégis szédületes, hogy pusztán 7 zenei hang mennyi ember fantáziáját tudja megmozgatni az egész világon.

A pályamunkákat a 7 Note Challenge hattagú zsűrije értékeli, melynek több nemzetközileg elismert jazz- és komolyzenész mellett tagja a házigazda Tankian és a System’ basszusgitárosa, Shavo Odadjian is. Az 5000 dolláros fődíj nyertesét még ebben a hónapban kihirdetik, addig is a beérkezett művekbe itt lehet belehallgatni.

Gratulálunk Daninak, és szorítunk neki a döntőben!