Egy magyar banda megírta az év legjobb Korn-számát

Tavaly alakult Budapesten a Seriouskid nevű zenekar, akik a múlt héten mutatták be a debütáló dalukat, Your Throne címmel. A szám különös ismertetőjegye, hogy különösebb gond nélkül elférne bármelyik Korn-lemezen – persze ha megnézzük a banda tagságát, akkor ez nem is olyan nagy meglepetés.

A zenekart V. Németh Viktor frontember alapította, hozzá csatlakozott később a gRain nevű Korn tribute három tagja (Győri Ádám – dob, Rinkács Péter – gitár, Csák Károly „Carlose” – gitár), majd utolsóként Oroszi Gábor basszer. A banda hamar belehúzott a dalszerzésbe, máris több lemeznyi demón dolgoznak. A zenei irányról, illetve a konkrét kornos párhuzamról Rinkács egy kommentben megjegyezte:

Személy szerint akkor engedtem el ezt a hasonlítgatást, amikor rájöttünk, hogy ez az, ami teljesen természetesen jön belőlünk. A többi dal amúgy szerintem inkább egy sötétebb Adema hangzás.

A banda a tervek szerint a következő hónapokban 2 újabb szinglivel jelentkezik, majd az év végére várható az első nagylemez. Addig is itt a Your Throne, amit egyébként a banda házilag rögzített Nóniusz Gábor hangmérnök segítségével, a keverését és maszterelését pedig Vígh Arnoldra (Silverhill Studio) bízták.