Egy kutatás szerint a Deftones a leginkább szexhez való metalbanda

Az intim együttlétek már elég régóta nem csak a szaporodást hivatottak elősegíteni: kettő – vagy akár több – ember pusztán szórakozásból, vágyaik kielégítésére is összedughatja, amijük van. Ha pedig valaha is láttál klasszikus erotikus filmet (én nem, csak a haverom mesélte), vagy csak ilyen jelenetet bármilyen sima mozgóképben, akkor bizony feltűnhetett, hogy a legtöbb alkalommal zene (is) szól a háttérben. Most nem mennék bele a dalok ilyesfajta pszichológiájába, de tény és való, hogy néhány dal – vagy akár konkrét előadók teljes munkássága – tökéletesen szolgálhat egy forró éjszaka hangulatszetterének.

A ZipHealth nemrég közölt kutatásában 1000 embert kérdeztek meg arról, hogy milyen zenét tesznek be, amikor mást is… betesznek. A válaszok alapján – nyilván, mint minden másban – a popzene jutott az első helyre, ott The Weeknd taktusai bizonyultak a legmámorosabbnak. A metal a hetedik helyre csúszott (érthető okokból), azon belül pedig a manapság főleg a tiktokos alternatív thirst trapek körében igen nagy népszerűségnek örvendő Deftones került az első helyre.

Ez annyira nem is meglepő, megannyi mém és internetes thread szól arról, hogy Chinóék zenéje szinte ordít a lepedőakrobatikáért. A második helyre a Slipknot futott be, míg a harmadikra a System of a Down (wtf?!). Úgy tűnik, a nu metal-közeli bandák a legbujábbak, és mivel kategoriánként csak az első három előadó publikus, így az nem derült ki, hogy a szintén híresen bébigyártó Sleep Token felfért-e a listára, és ha igen, hova.

A metal egyébként lehet, hogy nincs a legfelkapottabb stílusok közt, ha pásztorórákra kerül a sor, azonban egy dal mégis csak ki tudott emelkedni, ez pedig a Nine Inch Nailstől a Closer lett, amit a válaszadók 72%-a szavazott meg tökéletes opcióként, ha mondjuk a gyengédség nem pálya, és mondjuk valami vad, BDSM cuccos van kilátásban.

Még jobb lenne egyébként a kutatás kizárólag alternatív, hardcore-os, metalos alanyokkal. Kíváncsi lennék, hányan bírják tovább a Napalm Death You Sufferjénél, vagy volt-e olyan már, aki Sunn O)))-t tett fel egy spirituális entyempentyemhez. A lehetőségek tárháza végtelen – ugyanúgy, mint a furcsa fétiseké.

Mára ennyik voltunk, gyerekek, most pedig kezeket a paplan fölé!