Egy hónapon belül itt az új Mastodon

Mastodon-630x420

Pár hete hozta lázba a Mastodon-rajongókat a hír, hogy az atlantai csodabogár metálbanda még idén új lemezzel jelentkezikCold Dark Place címmel. A zenekar most minden apró részletet elárult az új anyagról, ami szeptember 22-én fog kijönni.

Korábban annyit tudtunk, hogy a zenekar már régebben felvett egy teljes nagylemezt, ami ugyanezen a címen futott, ezzel kapcsolatban Brent Hinds gitáros idén azt nyilatkozta:

Egy csomó albumom van talonban. Némelyiken évek óta emésztem magam, hogy „nem is tudom, hogy ez tetszik-e egyáltalán.” Egyszer egy barátom meg akarta hallgatni az egyiket, és amikor meghallgattam, úgy voltam vele, hogy „Ezt én írtam? Ez király, ki kéne adni!” Szóval kiadunk egy lemezt, amit teljesen egyedül írtam, a címe Cold Dark Place, ami gyakorlatilag én magam vagyok. Egy hideg, sötét hely vagyok.

Az egész az életről szól, és hogy az élet mennyire kibaszottul fáj.

Mastodon-cold-dark-place[3]Voltak olyan tervek is, hogy az anyag az idei Emperor of Sand albummal együtt jelenhetne meg egy dupla lemezként, de a banda végül elvetette ezt az ötletet. Ehelyett a most megjelenő Cold Dark Place egy gyűjteményes EP lesz, amin az utóbbi pár évben felvett, de eddig kiadatlan dalok látnak napvilágot. Szám szerint négy darab, cím szerint meg a következők:

  1. North Side Star
  2. Blue Walsh
  3. Toe to Toes
  4. Cold Dark Place

Ezek közül három darabot a 2014-es Once More ‘Round the Sun albummal egyszerre rögzített a banda, Nick Raskulinecz producerrel (valószínűleg ezek lehetnek a konkrét CDP album dalai), a Toe to Toes című tétel pedig az idei, Brendan O’Briennel készült lemezről maradt le. Aki az új EP-t előrendeli, utóbbi dalt már most a hétvégén hallhatja is, aztán persze nyilván hamar fel fog tűnni az interneten is, és megmutatjuk.

Addig meg itt a banda legújabb agyament klipje az Emperor lemez Streambreather dalához, ha netán valaki lemaradt volna róla: