Egy egész sor hazai énekes közreműködött a New Friend Request új számában

new friend request

Új dallal jelentkezett a budapesti modern metálos New Friend Request zenekar. Az Előttünk szakadék című szám a legújabb darabkája a banda készülő debütlemezének, ami tavasszal fog megjelenni Nem kel fel a nap címmel.

A számról az NFR frontembere, Kerencsen László mesélt bővebben:

Az „Előttünk szakadék” egy újabb mérföldkő számunkra. Azt gondolom, sikerült mind a zenével, a hangzásvilággal, a szöveggel, az általunk közvetített energiával és a mondanivalóval is megtalálni azt az ízt, amire már azt lehet mondani, hogy ez „NFR-es”.

A „Sárból víz”-hez hasonlóan ez sem mondható egy tipikus „szerelmes” dalnak. Ahogy akkor is, ennél a számnál is fontosnak találtam, hogy az emberi kapcsolatok egy olyan oldalát mutassam be, amiről nagyon ritkán szólnak dalok. Az „Előttünk szakadék” egy kapcsolat azon szakaszát mutatja be, amikor akarva-akaratlanul is két embert feladatok és döntések elé állít a közös élet. Már nem az számít, hogy ki ad többet vagy kevesebbet a kapcsolathoz, hanem ahhoz a bizonyos életszakaszhoz érkezik két ember közös jövője, amikor a másik szemébe kell nézni és azt mondani, hogy ezt vagy együtt kell végigcsinálnunk, vagy sehogy!

A friss dal azért is különleges, mert egy egész sornyi vendégvokalista is szerepel benne, köztük a Nova Prospect, a Sunset vagy a Down for Whatever énekesei.

A dal egy külön érdekessége, hogy a kórus és csordavokál részekben kivétel nélkül olyan énekesek és énekesnők szerepelnek, akik valamilyen formában kapcsolódnak a zenekarhoz. Akár szerepeltek már korábbi számokban, volt zenekarainkban, vagy éppen a lemez studiófelvételeiben segédkeznek folyamatosan. Mivel sokan ezt nem is gondolnák, így itt a teljes névsor, akiknek ezúton is borzalmasan köszönjük a részvételt: Besnyő Gabriella (Nova Prospect), Karai Anna (Lifehack), Bokodi Bálint (Lost Continent), Diószegi Kiki (Down For Whatever), Németh Attila (3Land, Turn Of Mind), Hunyadi Zoltán (Sunset).

Az Előttünk szakadék egy klipet is kapott, amit a zenekar énekesének saját videós csapata, a Syndrome Productions készített el.

Mivel a dalhoz is sokkal több személyes érzelmem fűződik, így fontosnak találtam, hogy jobban beleássam magam ezen munkafolyamatokba is, a minél hitelesebb végeredmény érdekében. Nem mehetünk el szó nélkül a kisfilm két főszereplője, Mészáros Mónika és Farkas Péter mellett sem, hiszen borzalmasan profin és valósághűen hozták karaktereiket, ami nem véletlen, hiszen ők a való életben is egy párt alkotnak. Arról nem is beszélve, hogy extravagáns egyéniségükkel abszolút illenek a klip és a zenekar stílusához.

Az új album tavaszi megjelenése után a New Friend Request újra beleveti magát a koncertezésbe: a hivatalos budapesti lemezbemutató április 20-án lesz a Dürerben, ezen kívül pedig még számos buli szerveződik szerte az országban és a határokon túl is.