Egész hónapban ingyenes bulikkal vár az újranyílt Robot

robot

Mint arról talán már hallottál, közel két év kihagyás után múlt hónapban újra megnyitotta kapuit a Robot, a főváros népszerű underground helye, méghozzá a 7. kerületi Instant/Fogasház komplexum egyik pincehelyiségében, az Akácfa u. 49-51. szám alatt.

A korábban elsősorban kocsmaként működő egységnek az új helyszínen már egy koncertterme is van, ahol rendszeres ingyenes bulikkal várják a gitárzenés arcokat, de természetesen folytatódik a hely védjegyének számító Robot csapolás sorozat is, aminek keretében minden szerdán kedvenc zenészeink és egyéb szakmabeli arcaink mérik az italokat. Ha meg épp semmi esemény nincs, akkor egész éjjel pörög a rockdiszkó.

A májusi programlista a következőképp néz ki:

máj. 8. – Last Hope (BG), Diamonds Are Forever (RO), Wishes
máj. 10. – Robot csapolás: Supernem + Pulius Tibi 40!
máj. 11. – Faminehill, Mirror, Inhale Me
máj. 17. – Robot csapolás: „Robot old school” – Makkos, Ricsi, Pucu
máj. 18. – Koalabell – 42 lemezbemutató
máj. 22. – The Red Paintings (AUS)
máj. 24. – Robot csapolás: „Road vasárnap” brigád
máj. 27. – Holychicks, Headbengs – belépő: 1000 Ft
máj. 30. – To Kill Achilles (UK), Dreadwolf – belépő: 1000 Ft

Mint látható, a naptárban jó pár kimondottan Nuskull-közeli buli is akad:

  • 8-án a szófiai hardcore-veterán Last Hope és a nagyszabású metalcore-ban utazó temesvári Diamonds Are Forever saját külön Európa-turnéik közös fináléjaként érkeznek Budapestre egy ingyenes bulira, amit hazai részről a márciusban nálunk bemutatkozott Wishes is erősít.
  • 11-én pár ismerős hazai csapat, a kazincbarcikai dallamos hardcore-nagykövet Faminehill és a fővárosi Inhale Me veszi be a színpadot, utóbbinak ez lesz az első koncertje, mióta pár hónapja új tagokkal és egy jóval slágeresebb zenei irányvonallal jelentkeztek. Mellettük fellép még az élőben nemrég debütált modern metalos Mirror csapata is.
  • 17-én újjáéled az egykori Zichy Jenő utcai Robot szellemisége, avagy ismét az Apey & the Pea-ben doboló Makkos, a Kettőnégy-életműdíjas Godknows-dobos és egyben Robot-társtulajdonos Pucu, és utóbbi egykori Plastic Bitch-es zenésztársa, Géczi Ricsi állnak majd a pultban.
  • Hó végén, május 30-án pedig a Budapestet már többször is megjárt skót metalcore-os To Kill Achilles visszatérésének lehetünk tanúi, akik előtt a hazai mezőny egyik üde színfoltja, a Kéményes Péter nevével fémjelzett Dreadwolf melegít be. Ez a buli a szokásostól eltérően beugrós lesz, a zenekari támogatás összege 1000 forint.