Eger mellé, Felsőtárkányba költözik a Hell Vill

Jövő nyáron 17. alkalommal rendezik meg az ország egyik legkiemelkedőbb underground fesztiválját, a Hell Villt. A bő másfél évtized alatt számos helyszínt és települést (Bősárkány, Veszprém, Székesfehérvár) megjárt fesztivál most ismét költözik, ráadásul minden eddiginél keletebbre, Eger szomszédságába.

Az új helyszín: Felsőtárkány, Blues Hill Park, a dátum pedig 2022. június 17-18.

A legfontosabb változás, hogy az elmúlt évek klubozós Hell Villjei után ez most újra egy klasszikus fesztivál lesz, szabadtéren, sátrazással, két színpaddal, a hazai punk- és metalszíntér kiváló bandáival. A hivatalos eseményt itt lehet elérni, és már elérhető többféle támogatói csomag is, benne early bird jegyekkel és különböző merch cuccokkal.

Még a fesztivál előtt, márciusban két felvezető buli is lesz, amelyek bevétele szintén a “nagy” fesztivál megrendezésére lesz fordítva. A “mini Hell Vill”-ek dátumai már ismertek, a fellépők és egyéb infók később jönnek.

  • 03.05. – Székesfevérvár, Nyolcas Műhely
  • 03.11. – Budapest, Dürer Kert

A fejleményekről nemrég le is ültünk beszélgetni a fesztivál szervezőstábjával, név szerint Miareczki Grétával, Németh Attilával és Farkas Zalánnal. Az alábbi félórás videóban szóba kerülnek a rendezvény kezdetei, a fejlődés, a távlati tervek és egyéb vicces sztorik is. Köszönet a helyszínért a veszprémi Terem klubnak, illetve a videóért Zolnai Gergelynek (The Ship).

Artwork: Sebő Krisztián, Tóth Erika