Dupla prog-stream: megérkeztek a Good Tiger és a Mestis debütlemezei

2015 összességében nézve is elég jó év a progresszív és technikás megközelítések szerelmeseinek, de ezen a héten különösen el vagyunk kényeztetve: a pár napja bemutatott Haunted Shores EP után most megint itt van két olyan lemez, amelyeken már ismert és elismert zenészek mutatják meg magukat egy-egy új (vagy legalábbis eddig kevésbé jól menő nevű) projekt keretében.

A Good Tigerre néhány hete már felhívtuk a figyelmeteket – az angol csapatban olyan nevek egyesítik erőiket, mint az egyszeri Tesseract-énekes Elliott Coleman, Derya Nagle és Joaquin Ardiles egykori The Safety Fire-gitárosok, Alex Rüdinger ex-The Faceless-dobos, valamint Morgan Sinclair basszer, aki korábban az Architectsben játszott turnégitárosként. A srácoknak most megérkezett a debütalbuma, amely az A Head Full of Moonlight címet kapta.

A Mestis pedig alapvetően az Animals as Leaders-gitáros Javier Reyes instrumentális szólóprojektje, de rajta kívül még olyan nevek is feltűnnek a Polysemy című lemezen, mint a szintén az AAL-ben zenélő Matt Gartska dobos vagy az Intronaut-basszusgitáros Joe Lester.