Dupla lemezt ad ki a Chelsea Grin, egy új klipes szám is jött

A Chelsea Grin bejelentette, hogy a következő hónapokban kettő új albumot is ki fog adni, amelyek egy dupla anyag két felét képezik. Emellé pedig előzetesként érkezett egy új klipes dal is, Origin of Sin címmel.

Az új szerzemény az együttesre jellemző hangzáson és atmoszférán kívül most (dobpergés) szimfonikus betétekkel is gazdagodott, ami úgy fest, elengedhetetlen stílusjegyévé válik a modern deathcore irányzatnak. A klipben egy vélhetően idegen életforma járja a természetet, ahol szembesül az emberiség okozta pusztítással, amit három fiatal srác testesít meg. A lény alaposan megtanulja az emberi viselkedést és azt használja fel ellenük.

A két album közül az első november 11-én lát napvilágot Suffer in Hell címmel, ezt március 17-én követi a Suffer in Heaven című folytatás. Az új anyagról Tom Barber énekes így nyilatkozott:

Meg van írva, hogy az emberi élet a létünk legsötétebb pontjaiból is tovább tudott kúszni. Úgy mondják, hogy az élet, még ha lángra lobban, akkor is újként tér vissza, mint a főnix a hamvakból. Sok ember azt hirdette, hogy látott, megértett, vagy egyenesen birtokolt valamiféle ajándékot az istenektől. Ez a mi alkotásunk nektek. Minden dal az élet megpróbáltatásait és hányattatásait ábrázolja, minden egyes szó egy érzelmet hivatott átadni, nincs nagyobb történet az ismeretlennél és hisszük, hogy ez a lemez egy olyan képet fest le, amit csak az elméd láthat. Szó esik önbizalomhiányról, a belső démonok legyőzéséről, a jó diadaláról a gonosz felett, és a semleges életről a sötétségben. Emellett nem igazán tudom mással megindokolni ezt a dupla albumot, mint hogy baromira odabasz.

Aki követi az együttest, annak feltűnhetett, hogy Pablo Viveros dobos/vokalista egy ideje nem koncertezik a zenekarral. Ehhez a csapat az alábbiakat fűzte hozzá:

Amint azt sokan észrevettétek, Pablo az elmúlt néhány turné során nem lépett fel velünk. A járvány miatti pihenő alatt Pablo elvállalta, hogy egy másik előadóval zenéljen és turnézzon. Bár nem hagyta el teljesen a Chelsea Grint, de kölcsönösen megállapodtunk abban, hogy szünetet tart, hogy teljesíthesse az elvállalt feladatait, és legyen ideje feltöltődni. Teljes mértékben támogatjuk és tiszteletben tartjuk döntését, és megértjük, hogy a köreinkben való turnézás mekkora terhet róhat a lélekre és a testre. Nagyon szeretjük őt, és alig várjuk, hogy újra velünk legyen. Addig is mutassatok felé egy kis szeretetet az új elfoglaltságai során. Nagyra értékeljük mindenki támogatását, viszonylagos online távollétünk ellenére. Ezt a szünetet arra használtuk fel, hogy rendezzük az otthoni életünket, és a lehető legtöbb energiát fordítsuk az új anyagok elkészítésére, amelyekkel olyan sikerült elérnünk, mint eddig még soha. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy leleplezzük, mi történt a színfalak mögött, és hogy továbbra is elhozzuk a metalt a közönségnek. A közeljövőben sokkal többet fogtok hallani rólunk.

A két új lemez számlistája a következőképpen alakul:

Suffer in Hell

1. Origin of Sin
2. Forever Bloom (feat. Trevor Strnad)
3. Deathbed Companion
4. Crystal Casket
5. Flood Lungs
6. The Isnis
7. Mourning Hymn
8. Suffer in Hell & Suffer in Heaven

Suffer in Heaven

9. Leave With Us
10. Orc March (feat. Dustin Mitchell)
11. Fathomless Maw
12. Soul Slave
13. The Mind of God
14. Yhorm the Giant
15. Sing to thhe Grave
16. The Path of Suffering