Dupla albumot fog megjelentetni a Mastodon!

Brent Hinds from Mastodon

Nem is olyan rég már beszámoltunk arról, hogy a Mastodon gőzerővel elkezdett a két éve megjelent Once More Round The Sun folytatásán dolgozni, azóta viszont Brent Hinds, a banda gitárosa további infókkal szolgált az időközben dupla albumra duzzadt anyagról:

Az új anyag lassan egy dupla albummá formálódik. Az egyiket egyedül írtam, és Brann-nel és Troyjal vettük fel még a Once More Round The Sun felvételei közben. Az én részem címe Cold Dark Place, és egy nagyon csúnya szakítás ihlette. Írtam egy sor elég sötét, gyönyörű, félelmetes, funky-s, éteri és melankolikus témát, amik helyenként egy kicsit Bee Gees-esen is hangzanak [nevet].

A többiek egy másik albumon dolgoznak, amit még nem is hallottam, szóval nem is tudom megmondani, milyen, de néhol majd én is szöszölök rá pár szólót. És az is biztos, hogy azokat az új signature Flying V-mmel fogom felvenni… egy széken állva, vérfarkasmaszkban. Nem viccelek, tényleg ezt csinálom. Soha nem játszok fel témákat ülve. Egy Flying V-n nem lehet ülve játszani, ezt mindenki tudja.”