Drowning Pool hírhegyek

Az USO nevű nonprofit szervezettel együttműködésben a DROWNING POOL elindított egy ingyenes letöltést, és netes video kampányt ma, az új daluk, a „Soldiers” kapcsán. A „Soldiers”, amit a harcoló csapatoknak írtak miután visszatértek egy tengerentúli USO körútról, letölthető az USO Myspace oldaláról. Továbbá, az új video, exkluzív élő felvételekkel a banda Iraki és Kuvaiti fellépéseiről, megtekinthető a DROWNING POOL Myspace site-ján.

„Büszkék vagyunk, hogy a DROWNING POOL-lal együtt dolgozhattunk a „Soldiers” ingyenes letöltésén”, mondta az USO elnök és ügyvezető igazgató, Edward A Powell.

A banda első, 2005-ös USO körútja óta, a DROWNING POOL és a szervezet együtt tesz erőfeszítéseket, hogy fellendítsék több ezer tengerentúlon állomásozó katona szellemét.
„Az USO értékeli a DROWNING POOL hajlandóságát, hogy amerikai csapatoknak koncertezzenek, melyek messze az otthonuktól állomásoznak, és bátorít más zenekarokat, hogy tegyék ugyanezt”, mondta Powell. „Tavaly a banda több mint 12,000 katonát szórakoztatott Németországban, Kuvaitban és Irakban, és várjuk a következő USO körútjukat”.
A banda támogatja a csapatokat és a családjaikat. A 2006-os USO turnén Bagdadban, a szeptember 11-i események ötödik évfordulóján léptek fel a katonák előtt.
„Ez valószínűleg a legkielégítőbb koncertjeink közül az egyik volt, amit valaha is adtunk”, kommentálta az énekes Ryan McCombs.

A MÖTLEY CRÜE basszer Nikki Sixx és az ex-BEAUTIFUL CREATURES gitáros DJ Ashba is írt két dalt — „Light Another Candle” és „Reason I’m Alive” — a hamarosan megjelenő DROWNING POOL albumra, melynek címe „Full Circle”.
A CD júliusban érkezik, a banda új Eleven Seven Music labeljénél (BUCKCHERRY).
A banda kapott ajánlatokat a Sanctuarytől és Century Mediá-tól is, de végül elvetették mindkét lehetőséget. Új menedzsmentjük a Tenth Street Entertainment (MÖTLEY CRÜE, BUCKCHERRY).

A legújabb DROWNING POOL dal, a „No More”, megtalálható a „Fűrész III” soundtrackjén. A „No More” az első hivatalos DROWNING POOL track, amelyen az új énekes, a korábban a SOIL-ban megfordult Ryan McCombs szerepel.

A csapat és a Wind-Up Records útjai tavaly elváltak egymástól. A kiadónál két albumuk jelent meg, még az eredeti énekes Dave Williams-szel. Dave-et 2002 augusztusában, az Ozzfesten, a turnébuszban találták holtan.
A boncolás megállapította, hogy a halál oka cardiomyopathia, egy szívizombetegség, melyet nem diagnosztizáltak.
Utódja előbb Jason ‘Gong’ Jones lett, majd Ryan McCombs.