Dream Theater: emlékeztető!

Bő másfél hét múlva Budapestre látogat a Dream Theater, ennél fogva úgy gondoltuk, hogy itt az ideje, hogy mindenkit emlékeztessünk a koncert tényére; hogy a tétovázókat meggyőzzük; és, hogy esetleg azokkal az érdeklődőkkel, akik nem ismernék, legalább hozzávetőlegesen megismertessük a csapat mibenlétét. Természeten, arról sem megfeledkezve, hogy a legenda előtt fellépő ifjú trónkövetelőkre is felhívjuk a figyelmet. A koncertet egyébként a facebookon itt, nálunk pedig itt találod.

Három év után újra Budapestre látogat a progresszív metal világ ősforrássásának számító, a számtalan ifjú zenekart megihlető és a még több embert máig ámulatba ejtő és ámulatban tartó Dream Theater. 2012. február 17-én, pénteken ugyanis a Showtime Budapest szervezésében a fővárosi Papp László Budapest Sportaréna vendégei lesznek a negyvenes éveik végét taposó urak. Az A Dramatic Turn of Events Tour név alatt futó koncertsorozat a zenekar legutóbbi nagylemezét hivatott népszerűsíteni, mindamellett, hogy minden bizonnyal a klasszikus tételek is felcsendülnek majd az Aréna színpadán. A koncert igazi különlegessége (azontúl, hogy a zenekar új intrója a Hans Zimmer által szerzett Inception c. filmalkotás egyik tétele) azonban, hogy a fővárosnak most először mutatkozik be a zenekar új dobosa Mike Mangini, akit egy hosszas válogatás (The Spirit Carries On) után neveztek ki új tagnak, mivel Mike volt a győztese „a világ hét legjobb dobosa” között vívott, Mike Portnoy után üresen maradó pozícióért folytatott harcban. A csapat huszonhét éves fennállása alatt a kezdetek óta mind a tizenegy nagylemezén keresztül garancia volt a minőségre. A Dream Theater mindig az okos ember zenéje volt, akik a minőséget képviselték korunk egyre csökkenő zenei színvonalában és ez ugyanúgy vonatkozott a csapat élőteljesítményére is, hiszen, aki valaha látta a zenekart a színpadon tudja, hogy csak és kizárólag olyan tulajdonságok jellemezik őket élőben is, mint a páratlan professzionalizmus, a mesteri muzikalitás és az időtlen igényesség.

http://www.budapestarena.hu/html/img/dream_theater.jpg

Honlapunk azonban nem felejtheti el a Dream Theater előzenekarát sem, hiszen, ahogy azt már megszokhattuk John Petrucci és társai ezúttal is egy ígéretes, modern, izgalmas és meglehetősen fiatal zenekart választottak előzenekaruknak. Észak-Amerikában a Trivium, Európában, viszont a szintén amerikai Periphery legénységnek adatott meg, hogy nagyobb létszám előtt is bizonyíthassanak. A Meshuggah iskoláján nevelkedett, majd azt egy új irányzattá avanzsáló djent hullám első számú zenekara, benne a hullám number one ikonjával Misha Mansoorral. A csapat első hazai koncertje mindképp jeles esemény lesz, elvégre a Periphery ereje a felvételek és a szóbeszéd alapján élőben jön csak át igazán és a Meshuggah pár hazai koncertjét leszámítva nem is lépett fel még soha egyetlen tisztességes zenekar sem erről a vonulatról. Azt a tényt, hogy a csapat új albuma megjelenése előtt áll pedig már meg sem említem, ugyanis aki ellátogat az eseményre az nemcsak a debüt slágereit hallhatja majd vissza, hanem egészen biztosan sokak közül elsőként egy-egy új dalt is elcsíphet.

Tehát, ha lemaradtál a Dream Theater nyári fesztivál koncertjéről és kíváncsi vagy tőlük egy vérbeli és minőségi arénakoncertre, akkor nincs más dolgod, mint hogy felkerekedj, korodtól és pénztárcádtól függően válassz egyet az öt árkategória közül (7500 – 15000 Ft) majd február 17-én megtudd mi is az a minőségi szórakoztatás ala álomszínház.

A Dramatic Turn of Events Tour
DREAM THEATER (USA)
PERIPHERY (USA)
2012.02.17. 20:00
Papp László Budapest Sportaréna

Jegyárak: Ülő I: 15.000 Ft; 02 Ülő II: 12.500 Ft, Ülő III: 9.900 Ft, 4 Álló: 9.900 Ft, Ülő IV: 8.900 Ft, Ülő V: 7.500 Ft.