Dino Cazares új zenekara

Öt év kihagyás után a metal zene hétköznapjaiból, Dino Cazares, a legendás Fear Factory zenekar egyik alapítója, visszatér, méghozzá egy vadiúj csapattal. A legújabb produkciója a DIVINE HERESY névre hallgat, a tagjai között Cazares mint gitáros és basszusgitáros, Tim Yeung (Hate Eternal, Vital Remains) a dobok mögött és a fiatal felfedezett énekes, Tommy Vext szerepel. Ez a nem mindennapi csapat újra fogalmazza az extrém metal fogalmát a Roadrunner Records-nál hamarosan megjelenő debütalbumával: a ‘Bleed The Fifth’ című korong a tervek szerint a nyár végén fog napvilágot látni.

A 'Bleed The Fifth’ producere Dirty Icon (Logan Mader (ex-Machine Head, Soulfly) és Lucas Banker volt, társproducer pedig maga a zenekar, a DIVINE HERESY. Dirty Icon és a DIVINE HERESY a keverési munkálatokért is felelős volt. Joachim Luetke (Dimmu Borgir, Arch Enemy, Marilyn Manson) vitte véghez az album borítóterveit, ami láthaóan kiválóan passzol a zenekar egyéniségéhez.

A teljes project érezhetően Cazares saját műve, gyermeke. “Közel négy évbe telt , míg a megfelelő embereket megtaláltam ehhez a bandához, így már nagyon várom, hogy végre bemutatkozhassunk. Sokan meg fognak lepódni a zenekar hangzásán, amit most nagyon nehéz szavakkal leírnom. Amit viszont már előre elárulhatok, hogy hallhatóak lesznek benne a hires fegyverropogós riffek, amik Tim Yeung dupla dobpergéseivel, Tom brutális és erőteljes énekével megsemmisítő hatással lesz mindenkire. Egészen biztos vagyok benne, hogy nem fogtok csalódni.”

Tommy Vext személyében egy olyan új énekest ismerhetünk meg, aki egy meglehetősen hatásos debütálással fogja beírni előre a nevét az elkövetkezendő időszak meghatározó előadói közé. “Rájöttem, hogyha én ilyen nagy nevű zenészkollégák mellett labdába akarok rúgni, valami nagyon eredetit és hatásosat kell letenem az asztalra azaz kihoznom magamból. Az, hogy mindenki valamennyire egy másik metál zenei háttérrel érkezett a csapatba, komoly kihívásnak tűnt számunkra. De pont ez a különlegességünk, ez az eklektikus hangzás. És mivel az elmúlt három évben Melissa Cross (‘Zen of Screaming’) énektanárhoz jártam, állíthatom, hogy tökéletesre fejlesztettem a tudásomat és a hangbeli képességeimet. Nagyon büszke vagyok és alig várom, hogy végre megismerjen Bennünket a világ!”

A metál/ rock zenei világ szinte azóta várja, hogy Cazares egyszer visszatérjen, mióta otthagyta a Fear Factoryt. Az is biztos, hogy rövid idő alatt be fogja bizonyítani, hogy annak idején ő volt az egyik hajtómotorja régi bandájának, akik sok szempontból neki köszönhetik, hogy a 90-es években akkora sikereket értek el. Cazares tudását most egy újabb szintre emeli, melynek terepe a DIVINE HERESY , akiknek a brutális, de egyben friss zenei hangzása hamarosan sok-sok követőt fog magának találni, olyanokat, akik már régóta ki vannak éhezve valami elsöprő és egyedülálló dologra.

Hivatalos MySpace oldal — www.myspace.com/divineheresyband