Dimorphous Display: új Loathe-dal érkezett a semmiből

Most már egészen biztos, hogy a brit Loathe mindig az év elején érzi a legaktívabbnak magát: 2020 februárjában jelent meg a méltán népszerű I Let It In and It Took Everything album, majd pontosan rá egy évre a kissé furcsa, instrumentális, ambientes „kiegészítése”, a The Things They Believe. Most pedig a zenekar a semmiből húzta elő a legújabb szerzeményét, a Dimorphous Displayt, ami egy kicsit a keveréke mindkét lemeznek.

A shoegaze-es, nu metalos trekk, amit ezúttal sem lehet nem a Deftoneshoz hasonlítani, a csapat elmondása szerint már jó ideje csücsült a fiókban. A dal első demója még az I Let It In... után íródott, de ahogy a világjárvány elbarikádozta a zenészeket, kreatívkodással túlfűtött órák tömkelegét zúdítva a nyakukba, úgy a csapat is nekiállt a hangzásával kísérletezni, ez pedig több kollaborációhoz is vezetett. Ennek első állomása volt az Eddie Al-Shakarchi producer-hangmérnökkel közös munka, őt leginkább a brit közszolgálati televízióknál végzett munkáiról lehet ismerni. Vele nyerte el végső formáját a dal 2021 közepén, amit most mi is megcsodálhatunk, teljes, nyers valójában. A banda a Facebookján annyit írt a megjelenés mellé, hogy január 20-án érkezik a „kollaborációs sorozatuk” a következő része.

A srácok egyébként új albumon is dolgoznak, de hogy most az lesz teletűzdelve közreműködőkkel, vagy két különböző anyagról van-e szó, egyelőre nem tudni. Megannyi kérdés, a Loathe pedig nem az a válaszolgatós fajta.