Decemberben végre kijön a The Faceless új lemeze

thefaceless2017

Utoljára a nyár elején írtunk a The Facelessről, amikor is a kaliforniai tech/prog-death-zenekar egy új számot mutatott be, Michael Keene gitáros/főnök pedig azt ígérte, hogy még a nyár végéig kijön az In Becoming a Ghost című új album is. Aztán nem jött. Most viszont a banda kiadója, a Sumerian bejelentette, hogy december 1-jén már tényleg megjelenik a lemez, bizonyságul pedig kirakták hozzá a számlistát és némi artworköt is, ami vagy az album borítója lesz, vagy nem:

the faceless in becoming a ghost

  1. In Becoming a Ghost
  2. Digging the Grave
  3. Black Star
  4. Cup of Mephistopheles
  5. The Spiraling Void
  6. Shake the Disease
  7. I Am
  8. Ghost Reprise
  9. (Instru)mental Illness
  10. The Terminal Breath

A lemezen tehát rajta lesz a nyáron bemutatott Black Star és a két évvel ezelőtt debütált The Spiraling Void című tétel is, amik mellé október 31-én egy újabb előzetes dalt kapunk, illetve ezen a napon indulnak az előrendelések is.

A The Faceless jelenlegi felállásában – a wikipédia szerint legalábbis – a főnök Keene mellett Ken Sorceron (Abigail Williams) énekel, Justin McKinney (The Zenith Passage) ritmusgitározik és James Knoerl dobol. Az albumot elvileg még nem Knoerl, hanem Chason Westmoreland játszotta fel, akivel a nyári Summer Slaughter turné előtt szakított a zenekar, a pár éve visszatért alapító basszusgitáros Brandon Griffin bandabeli tagságával pedig már a jó ég sem tudja, mi a helyzet.