Dark Void: súlyos dalt ígért az Asking Alexandria, de csak ezt kaptuk

Aki behatóan követi az Asking Alexandriát (bevallom férfiasan, hogy én nem), annak bizonyára feltűnt, hogy a britek már egy ideje beharangozták, hogy érkezik az egyelőre cím nélküli nyolcadik nagylemezük első előfutára, ami a srácokat idézve

baromi súlyos lesz.

Nos, a várakozásnak vége, befutott a Dark Void – és vajon visszatért-e benne a 2010-es évek eleji kompromisszummentes electronicore hangzás? Röviden: nem. Hosszabban kifejtve tény, hogy mélyebbre lettek hangolva a gitárok, de az nem teszi automatikusan súlyossá az amúgy decens „rádiómetal”(?) balladát. Mindenesetre kaptunk egy új ‘Alexandria-trekket, aminek mondanivalójáról Ben Bruce gitáros így nyilatkozott:

Ahogy a világ folyamatosan egy sötétebb és nyomasztóbb hely lesz, nem meglepő, ha egyre többünket kínoz szorongás, depresszió vagy magány. A dal azt hivatott elősegíteni, hogy a saját magunk megváltói legyünk, és le tudjuk gyűrni a fejünkben lakozó démonokat. Meg kell lelni a belső erőt, ami kihúz a sötétségből.

A srácok az AI-vonatra is felültek a klipet elnézve. Legközelebb talán a marketingkampányba is besegíthetne a mesterséges intelligencia, az talán meg tudná állapítani, mi súlyos és mi nem.

Az Asking Alexandria július 2-án a Budapest Parkban koncertezik, az új album pedig őszre várható.