Dalokat a fa alá: zenekarok karácsonyi meglepetései

Az utóbbi években megszokott gyakorlattá nőtte ki magát, hogy egyes zenekarok a webkettő figyelemösszpontosító jellegét kihasználva karácsonykor rukkoljanak elő egy-egy meglepetéssel. Legyen szó karácsonyi feldolgozásról, egy-egy új dalról, vagy bármilyen különlegességről, ami képletesen berakható a fa alá azzal, hogy örömet okoz bárkinek is, annak idén itt lesz a helye, ugyanis az alábbi cikkben igyekszünk összegezni mindazon mai megjelenéseket, amelyek oldalunk profiljába vágnak, és számotokra is érdekes lehet. Stábunk ezúton is kellemes, pihenésben és kikapcsolódásban gazdag ünnepeket kíván olvasóinknak, valamint fórumunk közösségének.

SIRENS CHANT: karácsonyi kedvcsináló

Ha emlékeztek, októberben a Skill To Drillben bemutattunk egy gitárost, Breszkovics Norbertet, aki a pécsi Sirens Chant tagjaként is kiérdemli a figyelmeteket. A zenekar már ősszel megosztott egy kedvcsináló videót, most azonban a karácsonyi lelkületben egy újabb teaserrel készültek, amivel egyszerre igyekeznek magukra irányítani a figyelmet amellett, hogy az ünnepekre is kedvesnek ható száncsengőkkel reagálnak. Egy biztos: az eddig megmutatott részletek alapján jövőre mindenképp kiemelt törődést kap majd tőlünk a zenekar, ugyanis valami igazán jó dolog készülődik kibontakozni.

ABSENT DISTANCE: The Tranquillity EP

A fehérvári Absent Distance-szel egyszerűen képtelenség betelni. A srácok őszi bemutatkozó nagylemezét megelőző hosszú várakozás végül nemhogy kifizetődött, hanem be is ért, hiszen kérdés nélkül az idei év egyik legértékesebb hazai kiadványát a ‘Common Ghostban. Ez azonban nem azt jelenti, hogy apadna a banda kreativitása, sőt, karácsony alkalmából egy akusztikus EP-t is elérhetővé tettek az érdeklődők számára. A The Tranquillity négy átirattal kedveskedik, amiket az alábbiakban hallgathatsz meg amellett, hogy a Bandcampről le is töltheted.

JEFF CAUDILL (GAMEFACE): Three (akusztikus feldolgozás)

A Gameface-szel eddig jobbára a Your Favorite Trainwreck miatt foglalkoztunk, ám a Revelation Records meghívásából is újjáalakult zenekar kétségtelenül meghatározó hangja volt a kilencvenes évek punk-színterének. Az alábbiakban a zenekar 1995-ös lemezének egyik legismertebb dala csendül fel, aminek dalszövegével a Texas Is The Reason rajongói is találkozhattak már: a Three ezúttal akusztikus formában is elérhetővé válik. A Gameface jövőjéről egyelőre nincsenek biztos információk: koncertekre még az év végén is lehet számítani a tengerentúlon, de a banda még nem osztott meg további terveket.

LIBIDO WINS: egy új dal kedvcsinálója

Legutóbb tavaly jelentkezett hanganyaggal a Libido Wins legénysége, azonban a srácok mielőtt végleg beütnék a saját koporsószegeiket, még megosztanak majd egy friss felvételt, amivel el is búcsúznak majd. A kiadvány limitált példányszámú rózsaszín kazettán jelenik majd meg az Orange Mustache gondozásában, és az anyagról a mai napon került leleplezésre a cím, a kazetta borítója, valamint egy dal jelenlegi állapota is: az Anhedoniáról mi is írunk majd a megjelenést követően, addig pedig ide kattintva fülelheted meg a Crush of the Century című dalt.

DRYVIA: a készülő album kedvcsinálója

Az egri Dryvia legénysége az elmúlt hónapokat folyamatos munkával töltötte, melynek eredményeként láthatóvá vált a fény a hosszú, sötét alagút végén; jövőre érkezik a csapat bemutatkozó nagylemeze ‘Heartsick‘ címen. Ahogy arra a november elején lezajlott rövid interjúban Zagyva Zoltán, a zenekar énekese kitért, a munkálatok meghitt, otthoni közegben zajlanak. A korábban napvilágot látott ‘City of Hate‘ alapján érdemes lehet odafigyelni a fiatal csapatra, a karácsony alkalmával kiszivárogtatott, ugyan túl sokat nem mutató teaser videó még inkább megerősíti ezt az feltevésünket. Ide kattintva ti is megtekinthetitek.

BEKÖSZÖNTŐK

Az alábbiakban azokat a rövid spotokat fogjuk gyűjteni, amelyben zenekarok adják át karácsonyi jókívánságaikat a rajongóknak.

Simple Plan

Bury Tomorrow

Pierce The Veil

Tonight Alive