Dallamos hardcore és különleges fények – újra Magyarországon a Valley

Néhány napja kezdődött a belga Valley idei Európa-turnéja, amelynek a héten két hazai állomása is lesz. A Casey-, Acres-, Tripsitter-féle dallamos hardcore-t poszt-rock témákkal ötvöző és egyedi látványvilággal körítő ötös szerdán Budapesten, csütörtökön pedig Veszprémben játszik – ha szereted a támpontként említett bandákat, mindenképp kapd el a belga csapatot!

A srácok továbbra is a tavaly megjelent Dark Tears // Bright Smiles című nagylemezüket népszerűsítik, amit a tavalyi lemezbemutató körútjuk alkalmával már Szegeden is prezentáltak. A buli olyan jól sikerült, hogy idén úgy döntöttek, két magyar városban is tiszteletüket teszik: Szeged mellé Budapestet választották, viszont a napfény városában mégsem tudták tető alá hozni a koncertet, így került a másik party Veszprémbe. A fővárosi hangversenynek az S8 ad otthont, ahol a brit Athena’s Word, a Silent Homes, az Ink My Mind és a Wasted Sperm társaságában játszanak (A The Heartless Aisha sajnos visszamondta a koncertet, hogy minél több időt tudjon fordítani készülő lemezére). A másnapi veszprémi koncert pedig a Szigonyban lesz, ahol a Zyklonfilter lép még fel.

A zenekar különleges ismertetőjegye a fenti képen, illetve az alábbi klipben is látható lámpa, ami megspékeli az amúgy is hangulatos koncerteket. Az alsó videó pedig Szegeden készült, és betekintést enged egy Valley-koncertbe.

Fotó: Szilágyi Frank