Cyberpunk flipperek és füstölgő szintetizátorok – Itt a Perturbator új klipje

James Kent, vagy művésznevén Perturbator nem lehet ismeretlen a rock és metalzene kedvelőinek: amellett hogy olyan előadókkal dolgozott együtt, mint az Alcest, a Cult of Luna és a Health, ő maga is black metal-gitárosként kezdte, 2012 óta pedig agresszív és sötét elektronikus zenével öregbíti a cyberpunk és a synthwave műfaj hírnevét. Most, öt év kihagyás után új nagylemezt ad ki, a Lustful Sacraments május 28-án érkezik a Blood Music gondozásában, és továbbra is a heavy metal, industrial, techno, goth és poszt-punk stílusokból merít, fejet hajtva a horrorfilmek és a videojátékok hangulata előtt.

Az album friss kedvcsinálója egy old school EBM (electronic body music) trekk, ami a Death of the Soul címet viseli. A számhoz Jean „Valnoir” Simoulin (Metastazis) készített az Enter the Void látványát idéző klipet, amiben a néző egy disztópikus flippergépben találja magát. Kent a klipről így nyilatkozott:

Valnoirnak tökéletesen sikerült párosítania a látványt a nihilista hangvétellel.

Az albummal kapcsolatban meg így fogalmazott:

A lemez főként a rossz szokásokról, az elégedetlenségről és a függőségről szól. Egy összegzés arról, hogy fajunk hogyan lép az önpusztítás útjára.

Alább látható a kilenc számot tartalmazó dallista, az új szám és a borító is. Ha minden jól megy, már ezek közül is bekerül valami az októberi budapesti buli setlistjébe, aminek eseményét itt lehet jelölni.

1. Reaching Xanadu
2. Lustful Sacraments
3. Excess
4. Secret Devotion (ft. True Body)
5. Death of the Soul
6. The Other Place
7. Dethroned Under a Funeral Haze
8. Messalina, Messalina
9. God Says (ft. Hangman’s Chair)