Csontdaráló thrash/grind Szegedről – bemutatkozik az Apoptosis

12654522_958012444234380_5957745236712006171_n

APOPTOSIS: FACEBOOK

Rovatunk következő epizódjában Szegedre utazunk, ahol a thrash/grind vonalon pusztító Apoptosis kerül terítékre. A fiatal formáció egy elsőrangú debütáló anyaggal hívta fel magára a figyelmet, amit mi sem hagyhattunk szó nélkül. A különböző, főleg szegedi zenekarokból verbuválódott banda egy előremutató és kivételes albummal mutatkozott be, melynek több részes folytatása még idénre várható. Ha valami keményebbre vágysz, ez a lemez garantáltan felkavarja lelked állóvizét. 

Az Apoptosis 2015 szeptemberében alakult Szegeden, Ecsédi Dániel (dob), Csonka Péter (ének), Varga Attila (basszusgitár) és Farkas Dávid (gitár/ének) közreműködésével. Ugyan az együttes friss, de a srácok már jó pár éve zenélnek különböző kiváló hazai bandákban, mint például az általunk is méltatott kiskunhalasi grindcore-crossover Jack, a szegedi death metalban utazó Gravecrusher és a szintén szegedi, thrash metal zenekar, az Alcoholic Terror. Idén áprilisban jelentkeztek első anyagukkal, ami a Monument of Ignorance nevet kapta. A lemezen tíz velőtrázó dal foglal helyet, melyekben remekül sikerült a grindcore nyers fortyogását a thrash metal zakatoló lendületével összeegyeztetni. A végeredményt rövid, de annál intenzívebb dózisban kapjuk meg, nem kis pusztítást végezve álmaink roskadozó szerkezetén. Ami pedig a felvétel minőségét illeti, mint ahogy azt már az anyazenekaroknál megszokhattuk, az ismét kimagasló. A srácok azonban nem ülnek a babérokon, újabb fába vágták a fejszéjüket, ugyanis még idén készül két split, az egyik a Jack, a másik az újvidéki grindcore/crust banda, a Niyazov társaságában. A közeljövőben megjelenő anyagok munkálatai elkezdődtek, és ha minden jól megy, augusztus végére már meg is hallgathatjuk az új dalokat.

Ha megtetszett a banda, májusban kézzelfogható formában is beszerezheted a bemutatkozó kiadványt, ugyanis a Neverheard Distro kiadja kazetta formátumban. A zenekart élőben legközelebb május 6-án Szegeden, a Pulzus Caffe-ban csíphettek el, ahol szintén fellép még a belgrádi hardcore/punk-ot játszó Vox populi, a hazai crust/punk Pigpride, és a nálunk is bemutatott neocrustos Tomusz. Ezt követően május 25-én Szentesen lesz egy bulijuk, illetve júniusban egy kisebb szerbiai turné van kilátásban.

Apoptosis – Monument of Ignorance