Corpsegrinder: Ha azt mondod, Mitch Lucker forog a sírjában, akkor kapd be!

corpsegrinder

Fél év hosszú idő az interneten – szinte már el is felejtettük, hogy az év elején micsoda felháborodást keltett a Suicide Silence éneklős-nu metalos új lemeze, nem?

Na, a Metal Injection viszont nem felejtette el. Amikor a friss podcastjukban a Cannibal Corpse énekese, George „Corpsegrinder” Fisher volt a vendégük – aki ugye vendégként énekelt is a Suicide Silence eggyel korábbi lemezén, ami a banda visszatérése volt Mitch Lucker énekes halála után –, akkor jól meg is kérdezték a vastagnyakú hörgőgépet, hogy mit gondol a deathcore-banda irányváltásáról. Ő pedig – sokak számára talán meglepő módon – teljes nyakszélességgel kiállt a csapat mellett:

Nagyon kiosztották őket a rajongóik, akik azt mondják, „Mitch forog a sírjában.” Erre én annyit mondok, kapjátok be! Kurvára nem ismertétek őt. Én ismertem. Nyomtunk egy dél-amerikai turnét a srácokkal és énekeltem az egyik lemezükön oké? És Mitch volt az, aki erre megkért, oké? Komolyan, ő kért meg erre. Évek óta ismertük Dan Kennyt, már azelőtt is, hogy beszállt volna a Suicide Silence-be, aztán ott ültünk valami bárban Dél-Amerikában Mitch-csel meg Dan Kennyvel, és emlékszem, ahogy Mitch azt mondja nekem: „Tudom, hogy mi másfajta death metal vagyunk, mint ti, és hogy sokan azt mondják, hogy nem is vagyunk igazi death metal úgy mint ti, de nagy megtiszteltetés lenne, ha énekelnél a lemezünkön.” Én meg azt feleltem: „Haver, bassza meg mindenki, aki szerint nem vagytok igazi death metal. Csak egy másfajta stílust nyomtok. Mindenképp benne vagyok!”

Aztán ugye Mitch meghalt, de én ettől függetlenül is megcsináltam velük [a közös számot], mert a barátaim. Aztán történt, ami történt, most meg azt látom, hogy az emberek, akik egyszerű rajongók – nem akarok megsérteni senkit, nyilván a rajongók tartják életben ezt a zenét, miattuk vagyunk itt, az összes banda miattuk van itt. De ez még nem jogosítja fel őket arra, hogy úgy beszéljenek, mintha ismerték volna Mitchet, hogy „Mitch forog a sírjában, mert ti tisztán énekeltek.” Honnan a faszból tudnád? Ismerted őt? Ez kiakaszt, egyszerűen nem értem. Most visszafogom magam, de nagyon mérges voltam. Ha olyasvalaki mondja ezt, aki tényleg a barátja volt… akkor jó, akkor beszélhetünk ilyesmiről. Máskülönben hagyjatok békén, és ne gyertek nekem azzal, hogy forog a sírjában. Ezzel a zenésztársait sértitek meg, akik elvesztették a barátjukat. Nem beszélhettek helyette.

Kiállok a srácok mellett. A Suicide Silence a srácaim. Ha szerinted a bandájuk nem death metal, akkor baszd meg!

Ez egyrészt kicsit úgy hangzik, mintha Corpsegrindernél a „death metal” törvényszerűen a jóság, a hitelesség szinonimája lenne – bár ezen igazából meg sem lepődünk, hisz mégiscsak arról az emberről van szó, akit Hulladaráló művésznéven ismer a világ évtizedek óta.

Ezenkívül a beszélgetésből az sem derült ki, hogy vajon Fisher tényleg hallotta-e a Dorist, a Dying in a Red Roomot meg a többi új dalt, és úgy védi be Kennyéket, vagy lemaradt a You Can’t Stop Me album hagyományos deathcore-jánál. Azon sem lepődnénk meg, ha utóbbi lenne a helyzet – ettől függetlenül azzal, amit a Mitch sírbeli forgását emlegetőkről mondott, nem tudunk nem egyetérteni.