Chesterre emlékezik új klipjével a Linkin Park

linkinpark-chester-onemorelight1

Szólok előre: ha ma estére van még bármi terved, meg se nézd a Linkin Park új klipjét, mert utána képtelen leszel bármire is az üresen magad elé meredésen és az „a rohadt életbe” mondat ismételgetésén kívül. A csapat a One More Light videójával állít újabb emléket a júliusban elhunyt Chester Benningtonnak, és a klipet elindítva nekem egész pontosan tizenöt másodperc kellett csak, hogy ez a bizonyos mondat hangosan kifakadjon belőlem, amikor megláttam azt a kilencvenes évek végi snittet Chesterről és Mike-ról, amint a stúdióban énekelnek színesre festett hajjal, botrányosan bő cuccokban. Pár hónapja ezen még csak nevettünk volna, most viszont fájdalmasan szívszorító látvány.

És az egész klip tele van ilyen régi, sokéves felvételekkel a néhai énekesről, meg olyan képekkel, ahol a közönséggel pacsizva énekli végig a dalt az idei nyári turnén, tényleg egyszerűen nem lehet kibújni a látottak hatása alól. Ahogy Joe Hahn DJ, a videó egyik rendezője mondja: „a videón dolgozni is rendkívül megterhelő volt érzelmileg, de megnézni még inkább az.” Ráadásul most már az is végleg biztossá vált, hogy függetlenül attól, hogy ki mit gondol az idei lemezről, a címadó szám egyértelműen az egyik legerősebb dal, amit a zenekar valaha is megírt és felvett.

A zenekarnak egyébként az új videó csak az első lépése abból a néhányból, amellyel újra aktivizálják magukat énekesük elvesztése után: október elején a dalt hivatalos single-ként is kiküldik a rádióknak, és a napokban azt is bejelentették, mi lesz az a hetek óta pedzegetett nagy Los Angeles-i megemlékezés Chester emlékére. Az eseményt október 27-én a legendás Hollywood Bowl színpadán tartják, ahol nagyon úgy fest, hogy fel is fognak lépni, ráadásul egy sor különleges vendéggel kiegészülve, hogy így tisztelegjenek annak az embernek az emléke előtt, aki mindannyiunk életére óriási hatással volt az egész világon.

A banda egyébként augusztusban az Államokban, novemberben pedig Japánban turnézott volna – az előbbit Chester halálának hírére szinte azonnal törölték, a távol-keleti dátumok viszont azóta is állni látszanak, szóval lehet, hogy a srácok öten még idén újra neki is vágnak az egész világnak.