Chester Bennington most már saját kezűleg verné szájba azt, aki szerint a Linkin Park eladta magát

linkin_park_chester bennington

Úgy tűnik, Chester Bennigntonnak tényleg nagyon elege lett az elégedetlenkedő kommentekből. A Linkin Park énekese pár hete még csak azt hangoztatta, hogy aki szerint a zenekara idén pénzhajhászásból vagy bármi hasonló okból csinált egy nettó poplemezt, az szúrja pofán magát, egy még frissebb megjegyzése szerint viszont már saját kezűleg intézné el a vádaskodókat. A frontember a Kerrang rádióban a következőket mondta:

Vagy tetszenek a számok, vagy nem. Ha nem tetszik, mert amint meghallod, egyből rávágod, hogy „á, ebben nincs metál, úgyhogy nem tetszik,” hát jó, mindegy. De ha te leszel az az arc, aki azt mondja, hogy „ezek hoztak egy marketingdöntést és azért csináltak egy ilyen lemezt, hogy pénzt keressenek vele,” akkor odakint találkozunk, és kurvára szájba foglak verni, mert ez kurvára a rossz válasz. Mert ide figyelj, ha azt mondod, hogy ezért eladtuk magunkat… azzal te adod el magad egy indokért, hogy miért nem tetszik. És egy kibaszott picsa vagy.

Amikor egy banda kockázatot vállal, és azt csinálja, amit szeretne, annak ellenére, hogy tudja, hogy ez egyeseknek nem fog tetszeni – ilyenkor nem is számít, hogy tetszik-e nekik vagy sem. Az számít, hogy éltél a lehetőségeddel, hogy csinálj valami olyat, amiről úgy érezted, fontos neked. Erről szól a művészet. Amikor megcsináltuk a Minutes to Midnightot, akkor volt is egy konkrét beszélgetésünk arról, hogy „ez a karrierünk végét jelentheti.” Megbeszéltük, hogy „azért csináljuk ezt, mert ezt szeretjük és fontos nekünk. Őszintén szólva szakmai szempontból ez lehet a legrosszabb döntés, amit valaha hoztunk. Kreatív szempontból a legjobb dolog, szakmai szempontból meg lehet, hogy a legrosszabb.” Úgy voltunk vele, hogy „jól van. Együtt tudunk élni ezzel.”

De ha elkezdesz személyeskedni, és emberileg támadsz meg minket, hát akkor inkább kussolj. Az tényleg érzéseket vált ki belőlem, és ez az érzés legtöbbször annyi, hogy meg akarlak ölni.

Alapjában véve nem nehéz egyetérteni Chester azon álláspontjával, hogy „a zenész hadd csinálja már azt, amit kedve tartja”, ugyanakkor tényleg kezd gázos lenni, hogy ezt megerősítendő sorra ilyen agresszív kirohanásokat tesz. Sebaj, majd Mike Shinoda holnap biztos megint rászól, hogy ez azért kicsit erős volt és mindketten kitweetelik, hogy „nem, igazából semelyik rajongónkat nem akarjuk sem megölni, sem megverni”, aztán a jövő hétig megint nyugi lesz.