Casketgarden hírcsomag

Ismét csak régóta nem jelentkezett hírrel a Casketgarden, olyannyira, hogy egy index.hu fórumos hozzászólás alapján elterjedt, hogy feloszlottunk. Nos, ez a hír annyira nem igaz, hogy a napokban éppen az 5. számot rakjuk össze a készülő harmadik nagylemezünkhöz. Eddig 5 szám és 1 intró és egy átvezető állt össze, és még 3-4 számot szeretnénk kompletten elkészíteni az albumhoz, melyet október közepén a szolnoki Denevér Stúdióban fogunk rögzíteni Töfi mesterrel, majd megy a cucc keverésre és masterizálásra a svédországi Studio Undergroundba (Carnal Forge, Terror 2000 illetve legutóbbi Flashcrawl). Mindkét stúdió le van kötve, tehát az a pletyka mely szerint az „Incompleteness In Absence” lemez sosem fog elkészülni is kacsa. A megjelenés várható időpontja 2008 január.

A pletyka kiindulási alapja sejthetően az lehetett, hogy Balázsnak és párjának kisbabája születtett április 27-én (szerencsére mindenki jól van és boldog az újdonsült családban), így ez évben már nem vállaltunk koncertet, sőt a tervezett egyetlen Szigetes fellépésünket is lemondtuk (helyettünk a zseniális váci stoner/southern/sludge csapat Sunday Fury lép fel).De munka ez alatt az idő alatt is folyt, igaz csak a próbateremben és ott csak banda „kreatív magja” (Peti, Attila, és Balázs) dolgozott.

Az elkészült számok egy minden eddiginél változatosabb, egyénibb anyag irányába mutatnak. Pár számcím is van már: The Absent, The Great Abductor, Sulphur Breath Laughter.

Hogy vajon ez lesz-e a legjobb Casketgarden anyag, azt majd mindenki eldönti magában. Érdekesség, hogy CasketIsti közben vendégszerepelt a Tesstimony vadúj Gospel Of Judas című anyagán, mégpedig a Heretic című dalban hallatja jellegzetes sírós süvöltését.