Casketgarden: hírcsomag

Az alábbi levelet kaptuk a Casketgardentól:

„Sajnálattal tudatjuk a Casketgarden iránt érdeklődő zenehallgatókkal és rajongókkal, hogy Őri Gábor basszusgitáros közös, baráti hangulatú megegyezéssel 7 év után elhagyta a zenekart, amely egyben az első tagcserénk 2001 óta.
Ezúton is köszönjük neki a rengeteg időt, energiát, pénzt és segítséget, amit a zenekarba ölt. Egy igazi karakter volt a bandában.
A dolgok jelen állása szerint, következő koncertünkön, március 13-án Győrben, a No Stressben még basszusgitár nélkül fogunk fellépni, azonban úgy tűnik utódját már megtaláltuk, aki javában tanulja a dalokat és remélhetőleg a máricus 27-i ausztriai Leobenben sorra kerülő bulin mutatkozik be. Erről majd később…

Apropó, győri koncert: az első 30 érkező Metal Age Productions 2009/1 válogatás CD-t kap ajándékba, olyan előadókkal, mint az Avulsed (Esp), Desecration (UK), Holocausto Cannibal (Por), Abaddon Incarnate (Ire), Fleshless (Cz), Disinfect (D), Putrefy (Ire), Galadriel (Sk), Archaic, Neochrome, Nadir, Casketgarden

A fellépők:
ENDLESS RIVER (20:00 – 21:00)
A győri Endless River amolyan pszichedelikus death metalt játszik, körülbelül az Opeth vonalán, persze rengeteg egyéniséggel. Tavasszal egy kisebb turnét nyomnak a spanyol Kathaarsys társaságában, melynek egyik bemelegítő bulija ez.

ESCADRON (21:00 – 22:00)
A holland Escadron jelenleg egy Európa turnén vesz részt, emiatt járnak felénk.
Zenéjük leginkább a Lamb Of God, The Haunted, Hatesphere, The Black Dahlia Murder vonalán mozog, ezeket is nevezik fő hatásuknak. „Tide Of The Fallen” c. lemezüket a szintén holland Textures gitárosa keverte. Olyan bandák előzenekaraként léptek már színpadra, mint a Deicide, a Gorefest vagy a Madball. (Keresünk nekik még egy last-minute fellépési lehetőséget március 14-re, akármilyen beugró szerepet elvállalnak, akárhol)

GALADRIEL (22:00 – 23:00)

A Galadriel Szlovákia egyik legnépszerűbb metal bandája. Önmagukat dark metalként aposztrofálják, és valóban kicsit túl is mutatnak a női énekes gótikus metalon.

CASKETGARDEN (23:00 – )
Kb. 4 éve nem játszottunk Győrben, mit is mondhatnék, nagyon izgatottak vagyunk.

Idén a Hegyalja, Fehérvári Zenei Napok, Szegedi Ifjúsági Napok fesztiválok felépőire a http://www.bandland.hu-n regisztrált bandák közül lehet szavazni. Kérünk mindenkit, hogy aki szívesen látna minket a fenti rendezvények egyikén, vagy mindegyikén az regisztráljon és szavazzon ránk a fenti oldalon. Előre is köszönjük a szavazatokat.

További Casketgarden koncertek:

Mar 27, 2009 LEOBEN (A) – Kulturkeller
+Bloodfeast (A), t.b.a.

Apr 18, 2009 MISKOLC – Factory Aréna
+Killchain (Sk), Dispassion

May 15, 2009 MOSONMAGYARÓVÁR (H) – Gépház (Flesch Károly Kultúrális Központ)
+Subscribe, Road, Dysentery (Sk)

May 23, 2009 SZEGED (H)- Garabonciás
+ N.P.I., Forgiveness Denied, Zyon

May 30, 2009 BUDAPEST (H) – Blue Hell – 10 éves a Casketgarden buli!
+Tesstimony, Darkfall (A), N.P.I.

Jun 26, 2009 GÚTA (SK) – Vízimalom, Requiem For Dead Bikers Fest I.
+Watch My Dying, Neurasthenia (Sk), t.b.a

Sept 11, 2009 VIENNA (A) – Escape Metal Corner
+t.b.a”