Casketgarden: az első ikszben

„Ezt is megéltük. Április 24-én volt 10 éve, hogy vékonyabban, dúsabb fej-, és lájtosabb arcszőrzettel a legelső koncertünkat adtuk a mosonmagyaróvári A’La Gut klubban (Képek arról a buliról a honlapunkon!!! Plusz morzsa: nem mellesleg a Brutal Masturbation – ma Depths Of Depravity, a Sable – ma gyakorlatilag 1KillEmbrace, és a hírhedt Zombie Holocaust játszott még aznap).

Nagyon hamar eltelt ez az idő, és talán akkor 20 évesen vagy még fiatalabban, nem is gondoltuk, hogy 10 évig létezhet ez a zenekar, egyszerűen összejöttünk, hogy a kedvenc zenéinket játsszuk, és saját dalokat is írjunk hasonló stílusban. De hogy 3 nagylemeznyi és 3 demónyi lesz belőle… arra álmunkban sem gondoltunk. Arra meg aztán végképp nem, hogy külföldön fogják kiadni a lemezeinket, vagy hogy eljutunk olyan országokba ezzel a zenekarral, mint Németország, Franciaország, Svájc vagy Olaszország, de akkor már legyen itt mind: Csehország, Szlovákia, Ausztria, Szerbia, Horvátország. A koncertek listáját precízen csak 2005 óta vezetjük, de ha a honlapunk Tours rovatában rápillantotok a múltbéli koncertekre, azért talán érződik, hogy mennyi meló van ebben a zenekarban.

Ezt szeretnénk pici megünnepelni május 15-én Mosonmagyaróváron, a szintén 10 éves Subscribe-bal, valamint szlovákiai magyar barátainkkal a Dysentery-vel. A második szülinapi zsúr pedig május 16-án Pesten, a Diesel Clubban lesz, az Undead fesztivál második napján, a 15. évét ünneplő Tesstimony-val , ahol még a Watch My Dying, Slytract, Morning Star is fellép.

Összesen csak 7 ember játszott a zenekarban (talán épp ezért húztuk eddig), a 4 állandó tag mellett Szabó Csaba, Őri Gábor és a jelenlegi bőgős Schummel Dénes váltották egymást. Tehát nem várható könnyes összeölelkezés egy nagyobb családnyi extaggal. :) Apropó Dénes: őt még, felettébb bunkó módon, nem mutattuk be (hogy fokozzam még zenekarképet sem sikerült összehozni). Annyit mindenképp érdemes tudni róla, hogy 2001-ben már egyszer volt a zenekarban, de akkor tanulmányai nem tették lehetővé, hogy rendes zenekartag legyen. Rohadt nagy Mercyful Fate, King Diamond, horrorfilm és póker rajongó, meg persze jól is basszusozik. Márciusban kb. három hét alatt bevágott egy komplett koncert szettlistát, úgyhogy nagyon meg vagyunk vele elégedve, és szerencsére ugyanúgy régi barát, mint ahogy Őri is az. Ráadásul az összes CG hanganyagot és szinte az összes pólómintát begyűjtötte még akkor, amikor nem volt a zenekarban.

Annyit még, hogy a két szülinapi buli kapcsán nektek is érdemes talán felidézni a nagylemezeink előtti dolgokat is. Egy ideje az összes demónk letölthető az oldalról. Tökéletesen mutatják mit tudtunk akkor. Lehet, hogy rébuszokban fogalmaztam, a lényeg, hogy a szülinapi bulikon LESZ DEMÓS DAL IS. :)

Május 18-án hétfőn, pedig az amerikai WCNI rádió The Asylum Metal Radio című műsorában lesz egy interjú Balázzsal, ottani idő szerint éjjel fél egykor, magyar idő szerint reggel fél nyolctól. A rádió 90,9 FM-en hallgatható Rhode Island, Connecticut körzetben ill. a neten pedig itt streamelhető. A műsorban az interjú után a Casketgarden két utolsó teljes lemeze fog szólni.

Következő Casketgarden koncertek:
Máj 15, 2009 MOSONMAGYARÓVÁR (H) – Gépház (Flesch Károly Kultúrális Központ)
+Subscribe, Dysentery (Sk)

Máj 16, 2009 BUDAPEST (H) – Diesel Club
+Watch My Dying, Tesstimony, Slytract, Morning Star

Máj 23, 2009 SZEGED (H)- Garabonciás
+Nec Pluribus Impar, Zion, Buried Remains, Over Promise, Living Dead Army

Jún 25, 2009 GYŐR (H) – Püspökerdő, BUMP Fesztivál
+Subscribe, El Pollo Loco, Arcadia, Angel Evil-The Misfits Tribute

Jún 27, 2009 GÚTA (SK) – Vízimalom, Requiem For Dead Bikers Fest I.
+ Rómeó Vérzik (Sk), Konflikt (Sk), Neurasthenia (Sk), Hedonist Roosters,etc.

Júl 9, 2009 NOVI SAD (SRB) – Exit Festival, Explosive Stage
+Kataklysm (Can), Keep Of Kalessin (No), Death Angel (USA), stb.

Júl 11, 2009 MOSONMAGYARÓVÁR (H) – I. MoWar Metal Festival
+Horda, Rollin Wallovin, Watch My Dying, Neochrome, stb.

Aug 29, 2009 DEBRECN (H) – Új Vígadó
+Angerseed, t.b.a

Szept 4, 2009 VIENNA (A) – Escape Metal Corner
+t.b.a

Szept 19, 2009 SZOMBATHELY (H) – Végállomás
+Morgue, t.b.a

Okt 10, 2009 MISKOLC (H) – Factory Aréna
+Darktempered

Nov 7, 2009 ZENTA/SENTA (SRB) – Zeppelin
+Ashen Epitaph (SRB), Disdained (SRB)

FRISS:
Sajnos a Subscribe lemondani kényszerült a május 15. pénteki mosonmagyaróvári bulit mivel az énekes Csongor Bálintot, az őt napokban ért fülsérülés miatt, az orvosok egy hétre eltiltották a hangos környezettől. Az este további fellépői a dunaszerdahelyi Dysentery és a Casketgarden megtartják koncertjüket a Subscribe koncert brutális hang és fénytechnikájával. A kezdés 21:00 órára, a jegyár pedig 700 Ft-ra módosul, a helyszín változatlan: Mosonmagyaróvár, Gépház (Flesch Károly Kultúrális Központ hátsó bejárat). A Subscribe koncert ígéretük szerint e később pótlásra kerül. Bálintnak pedig ezúton is jobbulást kívánunk!