Burn My Eyes lemezes bulival jön ősszel a Machine Head

Robb Flynn nem tétlenkedett sokáig, miután pár hónapja lelécelt mellőle a Machine Head fele, név szerint Phil Demmel gitáros és Dave McClain dobos. A frontember rövid úton újraszervezte a zenekart, most pedig be is jelentettek egy őszi turnét, ráadásul nem is akármilyet. A banda 1994-es debütáló lemezét, a Burn My Eyest fogják végigjátszani, méghozzá az akkori tagokkal, Logan Mader gitárossal és Chris Kontos dobossal. Lesz budapesti állomás is, október 20-án a Barba Negrában.

Az őszi körút a bandától az utóbbi években megszokott egész estés formátumot követi, vagyis vendégzenekar nélküli, kb. három órás bulikra lehet számítani. Minden este két részből fog állni:

  • az első felvonásban Flynn, az előző tagságból megmaradt Jared MacEachern basszer, illetve egy eddig be nem jelentett gitáros és dobos válogatnak majd a banda későbbi életművéből. A turné promóanyaga az Imperium, a Halo és a The Blood, the Sweat, the Tears dalok címeivel dobálózik, szóval kvázi besztof program várható.
  • ezután pedig jön Mader és Kontos, meg a teljes Burn My Eyes album elejétől a végéig.

A banda egyébként eddig mindössze egyetlen egyszer játszotta végig az évfordulós lemezt, 2004-ben, a megjelenés tizedik évfordulóján. Akkor az eredeti tagságból Flynn mellett még Adam Duce basszer volt a bandában, aki aztán pár éve elég csúnyán összebalhézott a főnökkel, és a mostani összeállósdiból is kimarad.

Egyfelől az egész összeborulásra nem nehéz rámondani, hogy ez így csak parasztvakítás, biztonsági játék, meg a pénzért megy, másrészt viszont tényleg garantáltan történelmi események lesznek ezek. Az is kapásból borítékolható, hogy a budapesti állomás hamar teltházas lesz, lévén már a tavalyi Catharsis albumos buli is az volt (meg egyébként méregerős is), hiába volt az egy nagyon megosztó lemez. A Burn My Eyes meg ugye kultikus cucc, abszolút kötelező program. A jegyelővétel pénteken 10-kor indul, részletek az eventnél.