Buliradar: kit és mit nézzünk meg a héten?

Végérvényesen itt a nyár. Persze, a kánikula már a nyakunkon van egy ideje, de ezen a héten már a koncertszezon is elég keményen ránk rúgta az ajtót: konkrétan nem lesz olyan nap a fővárosban, amikor ne vakarhatnánk majd a fejünket, hogy melyik bulira is menjünk este. Épp ezért úgy gondoltuk, segítünk eligazodni a nagy forgatagban, és napokra bontva felvázoljuk a kilátásokat.

Június 13., kedd

A népszerű poppunk-banda több fesztiválfellépés után most először érkezik hozzánk önálló bulival, ami egyben a No Pads, No Helmets… Just Balls lemezük 15. születésnapi bulija is lesz. Előttük a Four Year Strong és az angol Milestones játszik.

A 14. kerületi klub nyári thrasher sorozatának második felvonásában a chilei Nuclear, a Needless és a Türböwitch játszanak.

A kilencvenes évek hazai metálszínterének kultikus csapata a pár évvel ezelőtti újjáalakulás után idén kezdett ismét koncertezni, ez még mindig csak a második újkori bulijuk lesz. Ingyenes kuriózum a hétker mélyén.

Június 14., szerda

Ha kedden nem volt elég a poppunkból, szerdán repetázhatsz is: érkezik a Sum 41, akik a tavalyi szigetes buli után most egy saját estén mutatják be legfrissebb lemezüket, a 13 Voices-t. Vendégeik az ausztrál The Living End és az angol Trash Boat.

Napjaink egyik legfontosabb és leglazább metálzenekara ugyan járt már párszor az országban, de ezek közül a legutóbbi is már 6 éve volt, a főváros szigorúan vett határain belül pedig még sosem léptek fel, szóval mindenképp történelmi estének nézünk elébe. Hazai vendég az Ørdøg.

A Mastodon bulijáról pedig pont kényelmesen át lehet érni a szomszédban fekvő Hajóra, ahol a kanadai rockikon Danko Jones nyomja a punk & rollt. Hazai vendég a Joystix.

Június 15., csütörtök

A teljesen öntörvényű és megosztó új lemez megjelenése után a deathcore egykori éllovasai visszatérnek a Hajóra, hogy bebizonyítsák, élőben még mindig megvan bennük az a bizonyos tűz. Hazai vendégük az As Karma Brings.

Egy angol banda, a magát doom & rollként körülíró Skandal érkezése köré szerveződött az S8 csütörtöki bulija, amelyet a szerb Void Inn és hazai részről a Coincidence nyitnak.

Az AWS énekesének egyszálgitáros feldolgozásestje, ingyen.

Június 16., péntek

Európa egyik legfelfutottabb szintis party metalcore-bandájának hazai debütálása igazi guilty pleasure buli lesz, amit hazai részről a Down for Whatever nyit.

A budapesti csapat Dave Grohlék hó végi érkezésére bemelegítésül szemezget a Foo-életműből, akusztikus hangszereléssel, ingyenesen.

Oké, ehhez egy kicsit ki kell mozdulni Budapestről, de azért nem olyan messze. Ráadásul a hazai modern metal-mezőny egyik élcsapata előtt a New Friend Request és az Icarus is fellép, utánuk pedig a késő esti buszokkal még simán vissza is jutsz a városba.

Június 17., szombat

A kétezres évek első felének nagy slágerbandája 6 év után tér vissza hozzánk, hogy bemutassa tavaly megjelent új lemezét, a Youth Authority-t. Előttük a Pierce the Veil és a Sleeping With Sirens is fellép.

A hazai hardcore-színtér egyik húzóneve nemrég nálunk premierezte az új kislemezét, amit most élőben is jól bemutatnak. Vendégeik a Wasted Struggle, a Tragic és a Warren.

Június 18., vasárnap

Ha lesz a héten metáltörténelmi esemény, akkor kell egy punktörténelmi is, nem? A Green Day 12 év utáni visszatérése alapból óriási dolog lenne, de így, hogy velük együtt végre a Rancid is eljut hozzánk, tényleg igazi piros betűs punkünnep várható.

A világ legnagyobb metálfesztiválja által évente megrendezett zenekarverseny hazai döntője. Az idei fellépők: divideD, faminehill, Harrisons, Nova Prospect, Red Swamp, Sleepless, Slowmesh, Solidity, Stabbed, The Void, a győztes banda pedig augusztusban a németországi Wacken Open Airen is zúzhat. Gyere és szavazz, ki legyen az!