Budapesten és Veszprémben is fellép a bolgár dallamos hardcore-bajnok Expectations

Annak ellenére, hogy az eredetileg szeptember 16-ára tervezett Bridge to Solace-koncert el lett halasztva, nem maradunk aznap hardcore-buli nélkül, ugyanis a budapesti Kriptában ad koncertet a bolgár Expectations Reaction fanzine szervezésében. A hazai szupportról a Gear és a Sharin gondoskodik. A bolgárok másnap Veszprémben is fellépnek a Teremben, az Escalate és az S.B.A. társaságában.

Hogy mégis mire kell számítani, arról a budapesti koncert szervezője, Sabján Bence az alábbiakat mondta:

A régi motorosok párszor láthatták már a bolgár Expectationst nálunk a Nagydiófa utcában, a Trafóban és kétszer a Trafikban is, valamint egyszer Pécsett. Korai anyagaikon még a The Carrier hangzása állt talán a legközelebb hozzájuk, de utolsó két albumukon még a korábbinál is dallamosabb és határozottan metalosabb irányt vettek, amivel olyan bandák közé pozicionálták magukat, mint a Touché Amoré, a BoySetsFire, a Death by Stereo, a Bridge to Solace. Szaladgálós részek, prüntyögős témák, breakdownok, üvöltés és ének valahol a screamo, a dallamos hardcore és a metalcore határán. Nem biztos, hogy a leírás mindenben pontos, de amúgy tényleg nagyon jók. Bulgáriában egyre jobban megy a szekerük, de lemezeiket maguk adják ki, turnéikat maguk szervezik, két lábban állnak a realitás talaján, semmi szararckodás. Gyertek el, nézzétek meg őket és az előzenekarokat!

A bulit kezdi a budapesti Sharin, akik 2020 óta játsszák „dreamo”-nak keresztelt emós, bólogatós zenéjüket és nemrég jelentkeztek első EP-jükkel. Utánuk jön a Gear, akiket talán senkinek sem kell már bemutatnom. A tagoknak együtt minimum egy tucat bandájuk volt már és most is benne vannak még pár másik projektben. Tamás, az énekes híresen a legjobb átkötő-szövegeket rögtönzi a dalok között. De láttam már olyat is, hogy jó előre készült valamivel vagy legutóbb például meg is ríkatta a közönség érzelmesebb részét. Bár én kőből és jégből vagyok, de tényleg jó volt. Idén már többször is játszottak új, még kiadatlan számokat a régi kedvencek mellett. Nagyon várós már egy új lemez a srácoktól.

Amit pedig a helyszínről tudni kell:

A Kripta egy DIY hely, amit önkéntesek működtetnek a Kriptaszökevények Egyesület formájában. Az események mindenki számára nyitottak, de tagsági kártya kiváltásához kötöttek. Ez egy helyszínen elvégezhető, pár percet igénylő, ingyenes dolog, ami után az összes eseményüket látogathatod. Ahhoz, hogy a zártkörű Facebook eventet megtaláld, keress rá a Kriptai Klaudia profilra vagy a Köztemető privát csoportra és küldj üzenetet, vagy írj a Reaction fanzine oldalnak!

A veszprémi eventet pedig itt lehet jelölni.