Broken Words: a meggondolatlan mondatokról dalol a Less Than Jake

Három évvel a Kill Lincolnnal közös splitje után új dalt mutatott be a Less Than Jake. A ’90-es évek eleje óta megállás nélkül menetelő ska(te) punk-zenekar új tétele a Broken Words névre hallgat, és egy kicsit odamar a manapság igen érzékeny társadalmunknak, ahol emberek pusztán szavak miatt képesek a másiknak megnehezíteni a létezését.

Velem is megtörténik. Megpróbálok mondani valamit (talán nem a legjobb szavakkal próbálom kifejezni magam, de próbálkozok), félreértelmezik, és a végén akaratlanul olyasmit közlök, amit egyáltalán nem úgy értettem. Ismered ezt az érzést? Igen, a szavak néha teljesen elromlanak.

– mondja a basszusgitáros/vokálos, Roger Lima. A témaválasztás sem lehet túlságosan random, ugyanis a zenekar néhány tagjával kapcsolatban több mendemonda terjeng az interneten (ezek általában nem jutottak tovább a Redditnél és a Tumblrnél), miszerint illetlenségek hagyják el a szájaikat, kiváltképp női rajongók társaságában.

Bár nem érkezett semmi hír a punkoktól azzal kapcsolatban, hogy jönne a 2020-as Silver Linings lemezük folytatása, az élet így sem áll meg körülöttük: nyáron több európai fesztiválon is fellépnek, ezek közül hozzánk legközelebb augusztus 7-én a szlovén Punk Rock Holidayen, majd augusztus 9-én az osztrák Picture On fesztiválon, ősszel pedig a NOFX amerikai búcsúturnéján is elbúcsúztatják Fat Mike-ékat.