Brendon Urie feloszlatja a Panic! at the Discót

A múltkori Fall Out Boy-os hírben, ahol az új dalt mutattuk be, elejtettem egy mondatot, miszerint Pete Wentzék meglépték azt, amire a Panic! at the Disco nem volt képes. Nos, valószínűleg már nem is lesz: Brendon Urie, a zenekar utolsó megmaradt tagja, énekese, egyszemélyes mindenese úgy döntött, hogy szögre akasztja a cilindert (és a többi giccses holmit), és pontot tesz a projekt közel húszéves pályafutásának végére. Döntését nem spilázta túl: apuka lesz és ahogy azt a lenti nyilatkozatában is leírja:

Néha véget kell érnie egy kalandnak, hogy egy új elkezdődhessen.

Brendon most azt tartja a legfontosabbnak, hogy a felesége mellett legyen, de mindenkinek hálás az elmúlt közel két évtizedért, és nem is kívánhatna szebb véget a P!ATD-nak.

A Panic!’ még 2004-ben indult teljes felállású zenekarként, és első lemezük, a rá egy évre megjelent A Fever You Can’t Sweat Out valóságos emo alapmű lett a pop és a rock különböző stílusainak alkalmazása, na meg az egyik leghíresebb daluk, az I Write Sins Not Tragedies miatt. Az évek alatt történt megszámlálhatatlan tagcsere és kilépés hozományaként aztán 2015-re teljes mértékben Urie szólóprojektjévé vált a „banda”.

A Panic! at the Disco név alatt két EP, két válogatás, négy élő anyag és hét nagylemez jött ki, a legutolsó tavaly nyáron Viva Las Vengeance címmel. Leghíresebb daluk, a High Hopes több mint egymilliárd(!) lejátszással bír a Spotify-on, de a már említett I Write Sins… sincs sokkal lemaradva a maga 700 milliójával.

Brendonék búcsúzóul még becsülettel letolják az év elejére bejelentett EU-turnét, aminek hozzánk legközelebbi állomása február 20-án a bécsi Stadthalléban lesz a Fletcher társaságában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Panic! At The Disco (@panicatthedisco) által megosztott bejegyzés