Brandan Schieppati visszatért

771e4d7040a1ece155d7dce20b213741[1]Ugyan néhány éve még alig tudtuk számon tartani, hogy az akkoriban még a Bleeding Through élén is dühöngő kaliforniai izompacsirta hány további bandában/projektben is érdekelt még, de az utóbbi időben (nagyjából a Bleeding’ 2013 áprilisi budapesti búcsúkoncertje óta) nemigen hallhattunk felőle semmit azon kívül, hogy leginkább az edzőterme vezetésével foglalatoskodik. Most azonban Brandan Schieppati visszatért a zeneiparba – és még mindig nagyon dühös. Legfrissebb projektje a The Iron Son néven fut, és az énekes a szólóbandájának nevezi, de persze rajta kívül még többen is hozzátették vagy teszik majd a magukét a lemezkészítés és a majdani élő fellépések során. Ezen közreműködők közül a legfontosabb talán Mick Kenney, az Anaal Nathrakh gitáros-agytrösztje, akivel Brandan korábban már a Suffer Well és Sorrows nevek alatt egyaránt futott, ám mindkétszer földbe állt bandában is játszott együtt (tulajdonképpen a The Iron Son ezeknek a próbálkozásoknak a folytatásaként is elkönyvelhető), de nem mehetünk el szó nélkül a The Black Dahlia Murder-ös Shannon Lucas mellett sem, aki az új projekt már el is készült debütlemezét feldobolta.

Az első The Iron Son-album címe nemes egyszerűséggel Enemy lesz, és még ebben a hónapban meg is jelenik a Pvre Evil Records gondozásában – ez Brandan, Mick, és egy barátjuk, C.J. Ray közösen alapított új kiadója. A lemezről már meghallgatható az első felvezető dal is, ez az Unleash Hell, amelyben a Motionless in White énekese, Chris Cerulli is mikrofont ragad. Hallgassátok meg!

Ha pedig netán anno kimaradt volna, álljon most itt a Suffer Well 2011-ben rögzített Sorrows című lemeze is, amit a Century Media adott volna ki, ám miután a kiadó a fiók mélyére söpörte az albumot, Brandan és Mick végül (valószínűsíthetően) saját kezűleg leakelték azt a rajongóknak. Hát nem aranyemberek?