Bprnr ajánlók: Converge, Strike Anywhere

2007. július 15. Budapest @ Kultiplex

CONVERGE (USA)
RISE AND FALL (B)
ANIMOSITY (USA)
SOMETHING AGAINST YOU

Kezdés: 20.00
Belépő: 3.200 FT (elővétel) / 3.600 FT (helyszín)
Jegyelővétel: Speed Westend, Underground Store, Ticketportal.hu, Kultiplex

Nincsenek hősök, hirdeti a bostoni zajbrigád, a CONVERGE legújabb nagylemezének címében, ám ez, legalábbis zenei munkásságukat tekintve, elhamarkodott kijelentés lehet részükről, hiszen az elmúlt években összetett, komoly és brutális anyagaikkal szinte leigázták az extrém zenei világot, mindezek közül is kiemelkedik a 2001-es Jane Doe, amelyből többszázezres eladott példányszámot produkáltak egy, a zeneipart hierarchiáját tekintve, középkategóriás kiadónál. A No Heroes-ra keresztelt új anyag is irgalmatlan energiával pusztítja a hallgató idegrendszerét.

A RISE AND FALL Európa egyik legexportképesebb zenekara napjainkban, rendszeres tengerentúli turnékkal a hátuk mögött. A hazánkat már kétszer megjárt belga zenekar Into Oblivion c. második nagylemeze osztatlan sikert aratott underground körökben, és a stílusukat punkmetalként meghatározó zenekar élőben is tarol. Aki az őszinte, zsigeri, erőszakos zenét kedveli, legyen az Entombed vagy Cro-Mags, a két említett zenekar világa között rálelhet a Rise And Fall-ra is…

A harmadik külföldi fellépő pedig a san fransisco-i ANIMOSITY, akik a metalcore-t leváltó rövidhajú hardcore srácok által játszott, egyre nagyobb népszerűségre szert tevő technikás, death metal/grind vonalon mozognak, így több irányból is megtapasztalhatjuk 15-én, hogy milyen is az igazán extrém, modern és brutális zene 2007-ben.

Hazai vizeken az egyre nagyobb koncertrutinnal rendelkező, korai 80-as évek hardcore punk zenéjéből (Bad Brains, Black Flag, Minor Threat) merítő SOMETHING AGAINST YOU nyitja az estét, keresve se lehet megfelelőbb zenekart találni a mai underground színtéren erre a megtisztelő szerepre.

A BPRNR BOOKING BEMUTATJA

2007. július 9. Budapest @ Kultiplex

STRIKE ANYWHERE (USA)
REDLIGHTSFLASH (A)
SEMMI KOMOLY

Kezdés: 20.00
Belépő: 2.500 FT (elővétel) / 3.000 FT (helyszín)
Jegyelővétel: Speed Westend, Underground Store, Ticketportal.hu, Kultiplex

Az Anna Kurnyikova által az év arcának és Gilette modellnek választott (nem vicc!) Matt Sherwood gitáros/alapítótag nélkül tér vissza Európába a tengerentúl punk rock színterének legmarkánsabb képviselője a virginia-i STRIKE ANYWHERE. Bár legutolsó lemezük, a Dead FM erősen megosztotta a zenekar rajongóit (ami nem csoda, hiszen egyöntetű vélemény, hogy a 21. század egyik legmeghatározóbb lemezét tették le anno a Change Is A Sound c. debüt lemezzel), akinek azonban volt szerencséje a zenkarhoz korábbi fellépéseik során, tudja, hogy az egyik legjobb, legenergikusabb, legfogósabb élőbandával találkozott.

Előzenekarként az osztrák a punk legenda Anti-Flag kiadójánál dolgozó REDLIGHTSFLASH, egy komoly múlttal rendelkező grazi négyes, valamint a pesti illetőségű SEMMI KOMOLY nyitják az estét.