Boysetsfire: júniusban érkezik az új nagylemez!

A politikai poszt-hardcore veterán Boysetsfire felfedett némi részletesebb információt arról, hogy a 2006-os The Misery Index: Notes From the Plague Years-t követő szűkös hét esztendő végre a már korábban (pontosabban 2011-ben) belebegtetett új nagylemezzel milyen formában is fog megszakadni. Az a While A Nation Sleeps…-re keresztelt új nagylemez (amelyet vélhetőleg a While A Nation Sleeps… turnéról neveztek el) június 7-én fog megjelenni Európában a zenekar saját kiadója, az End Hits Records gondozásában június 6-án, a világszintű terjesztésért pedig a Bridge 9 Records fog felelni, ahol június 11-én fog megjelenni a lemez. Az első friss dalig nem is kell olyan sokat várni: egy 7″ bakelit ízelítő már elérhető lesz a Record Store Day 2013 keretében, a Bled Dry-ra keresztelt dalhoz pedig Ruben Kempter már videót is forgatott, amelyet nálunk is megnézhettek:

Az énekes Nathan Gray már megosztotta gondolatait az anyagról, amelyet nálunk is olvashattok: „Igazi szívügyünk volt elkészíteni ezt a lemezt. Nem akartuk ezt az albumot, de egyszerűen meg kellett csinálnunk. Valami ott legbelül még mindig fájt, és ezt szükségszerűen meg kellett osztanunk veletek. 20 év telt el, de még mindig inspirálni szeretnénk. Még mindig azt a lendületet akarjuk nyújtani, ami inspirálni képes. De most már úgy látjuk, hogy részei vagyunk egy globális közösségnek. Ezért büszkén adjuk nektek a While A Nation Sleeps…-t. Boysetsfire.”

Borítóról és dalsorrendről egyelőre nem osztottak meg a srácok információt, de a hír apropóján újra szeretnénk emlékeztetni benneteket, hogy idén áprilisban 10 éves a zenekar egyik legfontosabb hanganyaga, a Tomorrow Come Today, amelyről a napokban mi is megemlékeztünk. A poszt-hardcore zenekar teljes életművéről pedig ebben a cikkünkben olvashattok. Valamint azt se feledjétek, hogy a 2011-ben Budapestre visszatért zenekar idén június 17-én újra hazánkba látogat (még a júliusi angliai rövid turnéja előtt), ahol a Gallows, a Bane és hazánk poszt-hardcore reménysége, a Shell Beach oldalán fognak fellépni. A jegyek tekintetében ne feledjétek: 3.800 Ft (elővételben) / 4.500 Ft (helyszínen). Az elővételt megtehetitek az A38 Hajón, valamint a www.a38.hu oldalon. Az eseményt pedig továbbra is jelölhetitek facebookon:

A38 pres.: BOYSETSFIRE (USA), GALLOWS (UK), BANE (USA), SHELL BEACH