Bőr alatti bogarakról dalol a Benighted

Az Ekbom-szindróma, illetve régies nevén bőrférgességi téboly olyan pszichózis, amelynek áldozatai erős téveszmében szenvednek arról, hogy parazitákkal fertőzöttek, míg a valóságban ilyen paraziták nincsenek jelen a szervezetükben.

Kedves kis mentális betegség, nem igaz? Erről a nem túl szívélyes kórságról kapta a nevét a Benighted tizedik nagylemeze is, ami április 12-én jelenik majd meg a Season of Mistnél. Az anyag négy évvel követi a francia brutal death metalosok előző kiadványát, az Obscene Repressedet, és a munkálatok a német producer, Kristian Kohlmannslehner (Aborted, All For Nothing) felügyelete alatt zajlottak. Az Ekbomon akad majd Archspire– illetve Blockheads-fít is, a gyönyörű borítót pedig hazánk büszkesége, egyben a zenekar jó barátja, Borbás Robi, vagyis Grindesign készítette.

 1. Prodrome
 2. Scars
 3. Morgue
 4. Le Vice des Entrailles
 5. Nothing Left to Fear
 6. Ekbom
 7. Metastasis
 8. A Reason for Treason
 9. Fame of the Grotesque
 10. Scapegoat
 11. Flesh Against Flesh
 12. Mother Earth, Mother Whore

A lemezről most kijött az első ízelítő a Scars képében, amihez egy videó is készült. Nyilván a fentiek fényében már ki lehet következtetni a lejátszás előtt, hogy nem túl szívderítő képsorok elszenvedői leszünk. Egy jó tanács: lehetőleg ne falatozz közben – ha csak nincsenek efféle fura kinkjeid.

?si=rf3fkampz9lirWZ7