Bone Church: a semmiből érkezett egy új Slipknot-dal

Aki tüzetesebben követi a maszkos brigád karrierjét, az bizonyára tisztában van azzal, hogy a Slipknot és örökös kiadójuk, a Roadrunner kapcsolata a végéhez ért, így valószínűleg ez állhat annak hátterében, hogy Corey Taylorék nem albummegjelenéshez igazítanak egy szinglit, hanem csak úgy kilövik a nagyvilágba.

A Bone Church lehet az első állomása a zenekar új fejezetének – ami annyira talán nem is új, erről a hatos számú tag, Shawn „Clown” Crahan így beszélt:

Turnék közben minden koncerten van egy „jam szobánk” hátul a backstage-ben, ahol játszunk, gyakorlunk, bemelegítünk és új ötleteket próbálunk ki. A Bone Church még a .5: The Gray Chapter turnéja alatt fogant, azóta folyamatosan foltozgattuk, hogy most végre életre hívjuk. Ez a dal egyfajta betekintés a folyamatosan íródó Slipknot-történelembe. Jó szórakozást hozzá!

A trekk egy klipet is kapott, ami a legutolsó nagylemez egyik legkülönlegesebb számának, a Yennek egy újragondolt verziója. A Bone Church egy lassabb dal, ami – bár nem szokatlan a bandától, de – konzisztensen cammog bárminemű tempóváltás nélkül. A Slipknot már régóta pedzeget egy egyáltalán nem „slipknotos” lemezt, ami abszolút nincs kizárva, hogy ehhez hasonló hangzás uralta lesz: