Bombariadó volt a Sziget Fesztiválon

12448583_f529f827354d246238173b13dfea8734_wm

Az index.hu-nak elküldött olvasói fotó.

A délután lényegében minden magyar médiumon végigfutott a hír, hogy bombariadó volt a Sziget Fesztiválon, amit egy elhagyott, „gyanúsnak” mondható táska okozott. A bombariadós készültség miatt szüneteltetni kellett háromnegyed kettőtől a fesztiválozók beengedését majdnem egy órán át a K-hídon, ameddig a rendőrség biztosította a terepet és átvizsgálta a táska tartalmát. A jegyeket ki lehetett váltani, át lehetett venni, de a fesztivál területére nem lehetett bejutni a K-hídon keresztül.

„2016. augusztus 10-én 13 óra körül érkezett bejelentés a BRFK Tevékenység Irányítási Központjába, hogy a Sziget Fesztivál biztosítását végző vagyonvédelmi cég munkatársa a rendezvény bejáratnál egy elhagyott csomagot talált. A rendőrök a szükséges biztonsági intézkedéseket megtették és intézkedtek a csomag tűzszerészeti átvizsgálására. Az átvizsgálás során a rendőrök robbanóanyagot, vagy robbantásra alkalmas eszközt nem találtak” – mondta el a rendőrség az index.hu-nak

Szerdán délután háromnegyed kettő körül leállították a beengedést a K-hídon – tudta meg az Index. A H-hídon és hajóval továbbra is be lehetett menni a fesztiválra, így sokaknak fel sem tűnt, hogy mi történt. Bombariadó volt, mivel egy elhagyott csomagot találtak a beengedési övezetben – mondta el Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke az Indexnek telefonon.” – Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke nyilazta az index.hu-nak (eredeti cikk itt).

A helyszínt a rendőrség biztosította, mindent lezártak, amit csak tudtak. Végül az elhagyott táska átvizsgálása után abban csak kolbászt és sört találtak. Így nem egészen egy óra várakozás után minden visszakerült a rendes kerékvágásba, és megindulhatott a nagy tömeg a K-hídon keresztül a fesztivál területére.

A cikkhez az anyagot köszönjük az index.hu-nak.