Bodies as Driftwood: új klipes dalt osztott meg a Downfall of Gaia

Néhány rövid teaser videó után már itt is van a Downfall of Gaia új dala, a Bodies as Driftwood, ami klipet is kapott. A német poszt-/black metal-zenekar ezzel együtt bejelentette új nagylemezét is, ami március 17-én jelenik meg Silhouettes of Disgust címmel, a Metal Blade Records gondozásában.

Dominic Goncalves dos Reis énekes-gitáros röviden összefoglalta, milyen irányba indultak a lemez készítése során:

Ezzel a lemezzel vissza akartunk térni a gyökereinkhez és a régi időkhöz, anélkül, hogy visszafelé haladnánk. Mindkét világot be akartuk építeni az új albumunkba: ahonnan jöttünk – a DIY crust punk szcéna – és azt az irányt, amit a dolgok az elmúlt pár évben vettek és megjelenésről megjelenésre, organikusan fejlődtek.

Az album témájáról pedig így nyilatkozott:

A magány, a függőség, a holnaptól való félelem, a társadalom, munka és más emberek okozta nyomás, olyan dolgok, amiket valószínűleg sokan túlságosan is jól ismerünk. Valahogy együtt kell élned ezekkel, különben lemorzsolódsz, és ha egyszer lent vagy, nehéz újra talpra állni. Az önzőséget és szűklátókörűséget boncolgatja, az emberek egymáshoz való általános viszonyát – egyedül vagy, milliók vesznek körül, az undor sziluettjei vesznek körül, olyan dolgok, amelyeket el akarsz kerülni és gyűlölni szeretnél. Az elmúlt néhány év lenyűgözően bebizonyította, mit lehet elvárni az emberiségtől, és őszintén szólva, nem valami sokat.

Mindezeket figyelembe véve az új nagylemez hangulata is hasonlóan nyomasztónak és melankolikusnak ígérkezik, mint az eddigi kiadványok, az első közzétett dal ezt meg is erősíti.

A számlista az alábbi lesz:

1. Existence of Awe
2. The Whir of Flies
3. While Bloodsprings Become Rivers
4. Bodies as Driftwood
5. Eyes to Burning Skies
6. Final Vows
7. Unredeemable
8. Optograms of Disgust