Blind Myself: ingyenes születésnapi koncert

Sziasztok!

„1995-ben alakult a Blind Myself. A legtöbb amatőr bandához hasonlóan, mi is egy garázsban kezdtünk el zenélni, gagyi erősítőkön és egy béna dobon. Óriási hatással voltak ránk a 90-es évek újító zenekarai, úgy éreztük nekünk is el kell kerülnünk a kliséket és meg kell találnunk a saját hangunkat, ami eleinte, törvényszerűen nem sikerülhetett. Aztán egyre jobban megtanultunk zenélni, egyre többet tapasztaltunk, egyre jobb hangszereink lettek, tovább sétáltunk a zene főutcáján. Készítettünk 5 lemezt, játszottunk 5 embernek és ötezernek, turnéztunk Európában és az Egyesült Államokban. Közben az elkerülhetetlen feszültségek miatt többen leváltak a zenekarról, sajnos, nem mindig jön ki egymással 4-5 különböző karakter. Ők sem vesztek el, mindenki érdekes, izgalmas dolgot csinál: Molnár Gábor New Yorkban él és a 1AEON nevű márkát készíti. Újra együtt zenél Gerry-vel, aki a Product lemezünkön játszott. Kolozsi Péter az Esclin Syndoban bőgőzik, Ivánfi Dani a Shell Beach-ben töri a dobverőit, Szabó Laci éppen megváltja a világot a Grand Mexican Warlockkal, Szalkai Tibi pedig megosztja az embereket a The Idoruval. Köszönöm nekik és a többi ex-Blind tagnak az együtt töltött időt!

Szerencsére jelen pillanatban – emberileg és zeneileg egyaránt – a legjobb Blind felállás van együtt. Olyan jó hangulat van a koncerteken, próbákon, mint az induláskor 1995-ben. Aki látott minket játszani az utóbbi időben, az tudja miről beszélek.

A Blind Myself összes lemeze úgy készült, mintha az első anyagunk lenne. Sosem kényszerültünk arra, hogy egy albumot kelljen ismételgetnünk újra meg újra. Minden lemeznél feljebb toltuk a képzeletbeli lécet, néha rendesen rá kellett gyúrnunk az átugrásához. Ez a jövőben is így marad, már most izgalmas elképzeléseink vannak a hatodik albummal kapcsolatban.

Tavaly többen megkérdezték tőlem, hogy lesz-e valami különleges koncert a 15 éves évfordulóra. Sosem voltam nagy híve az önajnározásnak (a 10 éves évfordulóról meg is feledkeztem anno), viszont arra gondoltam, hogy mi lenne, ha inkább mi „ajándékoznánk” meg a közönségünket egy ingyenes koncerttel. Elég fura is lenne ünnepeltetni magunkat, hiszen jelenlegi dobosunk, Jankai Valentin a Blind indulásánál még csak 3 éves volt, maximum két játékautót püffölt egymáshoz akkoriban. Ugyanakkor mégis 15 éve létezik a Blind Myself név, amit ezzel az ingyenes koncerttel, valamint a Fish! zenekarral közös turnéval szeretnénk „mikroszinten” celebrálni.
A történetnek pedig még távolról sincs vége…”

Tóth Gergő

Íme a részletek:

BLIND MYSELF – 15 éves szülinapi koncert
NECK SPRAIN
NASMITH
ONE REASON TO KISS
ZYON

2010. 01. 23. BUDAPEST DÜRER NAGYTEREM – INGYENES BELÉPÉS

BLIND MYSELF 2010. TÉLI/TAVASZI TURNÉ:
Január 16. Pécs – Toxic
Január 23. Budapest – Dürer (Neck Sprain, Nasmith, Zyon, One Reason To Kiss) INGYENES!!!
Február 13. Salgótarján, Klubház Söröző *FISH!*
Február 20. Keszthely – Club 512 *FISH!*
Március 5. Zalaegerszeg – Ifiház *FISH!*
Március 12. Nyíregyháza – Y2K *FISH!*
Március 13. Gyöngyös – Tiszti Klub (Idoru)
Március 19. Győr – Red Rock Café *FISH!*
Március 20. Dunaújváros – Terminál Bár *FISH!*
Március 27. Szentes – Graffiti *FISH!*
Április 9. Budapest – Dürer – Szegény Ember NowaRockja (Idoru, IstenHátaMögött, stb.)
Április 10 Debrecen – Klinika *FISH!* (IHM, Óriás)
Április 17. Miskolc – Ifiház *FISH!*
Április 24. Gyomaendrőd – Apollo Mozi (Idoru, Nasmith)
Május 8. Berettyóújfalu – Parola Pince Klub *FISH!*
Június 19. Kiskunfélegyháza – Rocktár *FISH!*

További hírek:

– Rövidesen elkészül a Pomogácsok videoklip

– Újra együtt dolgozik Gróf Balázs és a Blind Myself. A Jó szándék kövei című dalra készül majd animációs kisfilm, Gróf Balázs, Tóth Gergő és Édes Gergely ötleteiből

Metál!!
Blind sajtó 2010
www.blindmyself.com
www.myspace.com/blindmyself