Blackjazz helyett modern rocksláger lett a Shining új száma

Ha az egy éve bemutatott legutóbbi szám nem lett volna elég árulkodó, csak rá kell nézni a Shining friss promóképére, hogy egyből tudjuk: a norvégok jazzmetálosok tényleg megunták az avantgárdkodást. Ideje menőnek lenni.

Ennek szellemében jelentették be at új lemezüket lemezüket, ami az Animal címen fut és október 19-én jelenik meg. Jørgen Munkeby frontember szerint se jazz, se szaxofon, se semmi ilyesmi nem lesz rajta:

Meguntam, hogy ugyanazt csináljuk. Elegem lett a blackjazzből, valami újat, valami izgalmasat akartam kitalálni. Változás kellett. Végre elértem azt a pontot, ahol nincs vesztenivalóm, de mindent megnyerhetek. 360 fokos volt a játékterünk, és bármilyen irányba elindulhattunk. Ez az új lemez inkább Muse mint Meshuggah, inkább Ghost mint Gojira, és inkább Biffy Clyro mint Burzum!

A frissen kiadott címadó dalról az énekes-gitáros így nyilatkozik:

Amikor megírtuk az Animalt, már akkor tudtuk, hogy ezzel a számmal akarjuk bejelenteni az albumot. Egyszerűen annyira bulis szám, és már alig várom, hogy ezzel nyissuk a koncerteket. Farkasüvöltés, és hadd szóljon!

A lemez stílusáról egyébként az is sokat elárulhat, hogy bár a produceri teendőket a banda maga végezte, a keverést viszont arra a Kane Churkóra bízták, aki az apjával, Kevinnel együtt a Five Finger Death Punch és a Papa Roach lemezeiért is felelős.