Black Flag-dallal tiltakozik a rendőri brutalitás ellen a Dead Cross

A 2015-ben alakult Dead Cross szupergrupp feldolgozásszámot adott ki, a legendás Black Flagtől a Rise Above című dalt. A Mike Patton (Faith No More, Fantômas), Dave Lombardo (Slayer, Suicidal Tendecies, Fantômas), Michael Crain (Retox), Justin Pearson (The Locust, Head Wound City, Retox) felállású zenekar ezzel reflektál George Floyd rendőri brutalitás miatti halálára és az ennek kapcsán az Egyesült Államokban kialakult tüntetéseken történtekre. A zenekarválasztás természetesen nem véletlen, ugyanis a Black Flag énekese, Henry Rollins a ’80-as évektől fogva igen kritikus hangot ütött meg (hogy finoman fogalmazzunk) a rendőri szervekkel szemben. A zenekar így kommentálta a feldolgozást:

A Black Lives Matter mozgalommal szolidaritást vállalva jött létre, és határozottan ellenzi a rendőri brutalitást és a szisztematikus rasszizmust. Mint ilyen, a dalt nyitó hangfelvételen egy Los Angeles-i lakos ad hangot az LAPD iránti elégedetlenségének a Los Angeles-i rendőrség egyik menetrend szerinti bizottság ülésének nyilvános kommentárjában.

A banda egyébiránt tavaly kezdte meg a második nagylemeze felvételeit, a világhírű Ross Robinson (Korn, Slipknot) felügyelete alatt.