Berregő gitárhangzással turbózott fel egy Metallica-klasszikust a Silky Suffering

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy a Silky Suffering új belépőként hogyan próbálja felforgatni a hazai földalatti death metal szcénát. A srácok tényleg megpróbálják olyan változatossá tenni a katalógusukat, amennyire csak lehet: a bemutatkozó EP, és egy különálló szingli után most épp egy feldolgozással jelentkeztek a HM-2-worshipperek.

A fiúk egy nem kisebb zenekar előtt akarták ezzel leróni a tiszteletüket, mint a Metallica, akik nélkül valóban nem sok zenész lenne ott, ahol – beleértve természetesen őket is. A választott trekk pedig Hetfieldék idén pont negyvenéves második lemezének, a Ride the Lightningnak az egyik ikonikus darabja, a Creeping Death lett. Úgy tűnik, ez a dal anno több death metal-banda legénységét is különleges ponton érinthette meg, elég csak arra a zenekarra gondolni, akik ezen a néven menetelnek.

Jó hír még, hogy a banda elhagyja a pincéjét, hogy letudja az első fellépését – egy másik pincében. Ez jövő vasárnap, vagyis szeptember 29-én lesz a Riffben, az olasz Fingernails és a román Leather Brigade társaságában. Jegyek és infók az eseménynél.