Beomlott a tető egy amerikai Morbid Angel-koncerten, halálos áldozat is van

Súlyos baleset történt a Morbid Angel aktuális turnéjának tegnapi (március 31-i) állomásán, az Illinois állambeli Belvidere-ben (Chicagótól kb. 110 kilométerre). A 40. születésnapját ünneplő floridai death metal-banda és vendégeik (Revocation, Skeletal Remains, Crypta) az Apollo Theatre nevű, 1500 fős helyen játszottak volna, azonban a városra este 7 után tornádószerű vihar sújtott le, ami miatt a koncertet nyitó Crypta szettje után az épület teteje egyszer csak ráomlott a színpadra és a nézőtér első részére. Az épületben ekkor kb. 260 ember tartózkodott, a balesetnek közel 30 sérültje és jelen állás szerint egy halálos áldozata is van.

A zenekarok és stábjaik tagjai sértetlenül megúszták a balesetet, viszont a Crypta kisbusza használhatatlanná vált, mivel arra is ráomlott a tető egy része. Egyelőre nem tudni, hogy a turné – amiből még körülbelül 3 hét lenne hátra – folytatódik-e.

Reméljük, a baleset nem követel több áldozatot, és hogy kárörvendő szélsőséges vallási csoportok sem lépnek színre olyasmi szövegekkel, hogy „ez Isten büntetése mindazoknak, akik sátánista zenét játszanak és hallgatnak”…

Az esetről a Blabbermouth számolt be, a cikkükben több fotó és videó mellett néhány jelenlévő beszámolói és a zenészek közleményei is elolvashatók.