Bemutatkozik Apey új zenekara, a Black Circle Orchestra

Az utóbbi években már megszokott dolog, hogy Áron András „Apey” egyszerre több zenekarban is aktív, legyen szó akár a Lazarvsról, akár a Trillionról, többek között. Most újabb projekttel bővül a lista: debütál az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, ami az énekes/gitáros szólóprojektjének dalait játssza teljes zenekaros kivitelben. A formáció május 24-én, hétfőn mutatja be egy live stream formájában az első anyagát, ami a tavalyi Book of Changes című albumra épül. Mindezt Apey így kommentálta:

Két estét töltottünk a varázslatos Zengőkert Stúdióban, ahol egy este alatt rögzítettük a Book of Changes zenekaros verzióját Bánházi Gabikával. Imádom ezt a helyet, semmihez sem hasonlítható, tavaly itt készült a Lazarvs album is.

Alig várom, hogy halljátok ezt a lemezt, ahol olyan tehetséges zenészek adják még hozzá a szívüket számaimhoz, mint a csodálatos Boros Levente és Hock Ernő páros a The Qualitonsból, Kiss Péterem a The Pontiacból, illetve Schoblocher Barbara és Pénzes Máté a Blahalouisianából. Alig várom, hogy ezzel az új kis családdal színpadra lépjünk 2050 körül, amint lement a covid.

A stream facebook-eseménye itt elérhető, jegyek pedig a Tixán kaphatók. Arról, hogy a stream miért lesz fizetős, az énekes a kultura.hu friss interjújában beszélt:

Nem szeretném, ha ezt bárki félreértené. Ez az egész az életem, és nagyon jól emlékszem arra, hogy több mint 15 évig én fizettem azért, hogy játszhassak. Azért dolgoztam egy kocsmában reggelig, hogy aztán megvehessem a pedált, a gitárt, a kábelt, és hétvégén azt csinálhassam, amit igazából akarok. A lemezfelvétel és a hozzá készült film anyagilag nekem nem kicsit volt megterhelő, pláne úgy, hogy lassan 15 hónapja nem tudok dolgozni és pénzt keresni. Ezért döntöttem úgy, hogy fél év intenzív munka után nem szeretném csak úgy feltölteni a YouTube-ra, szeretném, hogy valami értéket képviseljen. Így jelképesen tudtok rá jegyet vásárolni, ha szeretnétek. Tudom, hogy nyomorult helyzet a mostani, mert már mindenkinek a fülén folyik ki a sok internetes, laptopon nézhető koncertélmény − aminek sajnos semmi köze az igazihoz −, de legalább már láthatjátok, hogy miért vagyok annyira oda a Black Circle Orchestráért, és nem kell még hónapokat várnotok.

Az anyagról már meg lehet nézni egy előzetes dalt, ez a Border Blues:

Fotó: Bodnár Dávid