BEMUTATJUK: progresszív rock a Scedio-tól!

11281866_842737042429246_1130119489_nA Bemutatjuk rovatunk újabb fejezetében a progresszív rock elemei kapnak szerepet a hajdúsági Scedio zenekar által. A napokban mutatták be Splinters névre keresztelt EP-jüket, de mielőtt meghallgatnátok ezt, ismerjétek meg a bandát kicsit közelebbről.

A hajdúszoboszlói székhelyű Scedio már 2011 óta létezik. Az alapítást követő egy-másfél évben aktív dalszerzési folyamatok zajlottak, melynek eredménye egy négy számot tartalmazó, névtelen (EP 2012) felvétel volt. Ezt az időszakot aktív koncertezéssel töltötte a gárda a keleti régióban. Kisebb útkeresési szünet és egy basszusgitáros csere után a formáció újult erővel és elképzelésekkel látott neki a közös munkának, zenélésnek. A jelenlegi ötös felállás „tartalmazza” a Testify-ból már ismert Szandai testvérpárt. Ádám természetesen itt is dobol, Dazi a vokálért felelős a Scedioban. A húros szekció: Nagy Zoltán-gitár, és Szabó Gábor- basszusgitár, a billentyűk mögött pedig Jakab Péter foglalta el helyét. A műfaji besorolás sokszor nehéz kérdés egyes zenekaroknál, így van ez náluk is. Elmondásuk alapján: „Progresszív rocknak szoktuk hívni, de egy rendes progresszív zenekar ennyire nem emészthető. Ezen felül metálosabb elemeket is használunk, de egy rendes metálzenekar sem ilyen.”
A műfaji és stílusbeli kavalkád jellemző a tagok kedvenc, inspiráló bandáikra is. Nagy nehezen, de találtak pár zenekart, amik mindannyiukra hatással voltak (na jó, Gabi lehet még mindig ingatja a fejét). A Karnivool, Isten Háta Mögött, Turbo, Óriás, Dream Theater, Subscribe, Special Providence lettek megnevezve. Talán ez a különbözőség, a sokszor szélsőséges zenei ellentétek együttélése a kulcsa saját bandájuk különleges, besorolhatatlan világának. A cikk elején említett, friss anyag, a Splinters EP néhány napja debütált, három új tételt tartalmaz melyet, ha még nem hallottatok, akkor éppen itt az ideje! A felvételért, mix-masterért és produceri útmutatásért a Testify énekesét, Biró Tomit illeti a dicséret és köszönet. („Kicsi a világ, nagy a baráti kör!”- A zenekar innen is köszöni neki és ajánlja munkáját azoknak, akik jó hangulatban akarnak király minőségben rögzíteni. ) A banda tervei között szerepel egy újabb EP is és minél több koncert. A fiúk már zenéltek és koncerteztek a Scedio projekt előtt és mellett is, így nem ismeretlen és idegen számukra ez a terep. Szeretnének az új anyaggal minél több helyre eljutni, élőben, közönség előtt is megszólaltatni dalaikat. A szervezési munkálatok már be is indultak, az elő, már tuti fellépés június 6-án lesz a dAsh zenekar társaságában, a hajdúszoboszlói Rock Café-ban, aki teheti, menjen el és tesztelje le a bandát és a hangulatot!

LEMEZBEMUTATÓ:

DASH + SCEDIO lemezbemutató koncert@Rock Cafe Hajdúszoboszló

SCEDIO – SPLINTERS (EP)