BEMUTATJUK: nálunk debütál a Treasure The Sky!

10845693_838133012937955_48276282410514537_o

A zenekar facebook elérhetősége.

Tovább dübörög az idén igencsak jól pörgő Bemutatjuk rovatunk, amelyben igyekszünk lehetőséget adni hazánk újonnan alakult, vagy oldalunkon még be nem mutatott zenekaroknak. Ezúttal a hamarosan új EP-vel jelentkező metalcore alakulat Treasure The Sky-t hoztuk el nektek, akik első dalukat hozzák nyilvánosságra a NuSkull hasábjain. Íme a zenekar bemutatója!

A Treasure The Sky 2011-ben alakult a dobos Kecskés István és a(z akkor még) két gitáros Aczél Márk és Lassú Gábor közreműködésével, majd később csatlakozott hozzájuk Tőzsér Máté basszusgitáros, énekesfronton pedig Osztermann Attila vett részt a munkálatokban. 2012 végén kezdtek el saját dalokat írni, addig szépen lassan lemorzsolódott az egyik gitáros és az énekes, így az addigi projektek elvesztek. A legfrissebb tag a nagyjából egy éve csatlakozott Györki Bence, aki Osztermann Attilát váltotta az énekesi poszton, ekkor már majdhogynem a teljes hangszeres rész kész volt, az egy gitáros felállást megtartották, mert így saját bevallásuk szerint sokkal jobban megy a dalszerzés. Bár a dobos és a gitáros Halásztelekről, az énekes Dunaújvárosból, a basszeros pedig a fővárosból származik, mégis Halásztelket mondják a zenekar „származási helyének”, ugyanis a legtöbb próbát ott tartják. A tagoknak voltak régebbi projektjeik is, de mindannyian a Treasure The Sky-t mondják főzenekaruknak. A száraz zenekari tények után térjünk is rá a lényegre, vagyis a zenéjükre!

A srácok metalcore-t nyomnak, igyekeznek egy dallamosabb, ámde komplexebb irányt venni a zenéjükkel, legnagyobb hatásként említették az Erra, a Counterparts, vagy hazai viszonylatban a Stubborn nevét, de kicsit érdekes módon a Deep Purple-t is megjelölték. Sokféle hatás érvényesül náluk, ugyanis Pisti és Máté a metalcore progresszívebb vonalát kedvelik, míg Bence és Márk az egyszerűbb, dallamosabb dolgokat kedvelik. Hamarosan megjelenik Dive In Desperation névre keresztelt EP-jük, ami a zenekar első kiadványa lesz, erről hallhatjátok is az első szerzeményt (videó lent). Az EP digitális és fizikai formátumban is meg fog jelenni és öt számot fog tartalmazni, valamint lesz egy vendégszereplés is, de erről nem kívántak többet elárulni a srácok, maradjon meglepetés. Mondhatjuk koncepció EP-nek is, hisz egy témát fog körüljárni a dalcsokor, méghozzá a küzdés témakörét és e témának a különböző aspektusait. Állításuk szerint helyet fog kapni egy, a zenekartól szövegileg és zeneileg is teljesen eltérő szám is, amivel szeretnék a kétségbeesést, mint a harc elkerülhetetlen velejáróját is megjeleníteni a lemezen. A felvételek José Garcia Szabolcsnál készültek a ReAmp Stúdióban, illetve a dobfelvételek a Silent Próbateremben.

Koncertezés terén kezd mozgolódni a csapat, már volt néhány bulijuk Budapesten (KVLT BP a Sleepless-szel és a dAsh-sel és a Blue Hellben egy egyetemi rendezvényen), valamint Dunaújvárosban is megmutatták már magukat. Az EP megjelenése után mindenképp számíthatunk bemutatókoncertekre a zenekartól, addig is hallgassátok meg a csapat első dalát, a Restless Genes (DRD4-7R)-t!

TREASURE THE SKY – RESTLESS GENES (DRD4-7R)