BEMUTATJUK: Már megint Miskolc! Itt az ALLSEE zenekar első dala!

11082608_1419963668307083_5926339130909858612_n

A zenekar facebook elérhetősége.

Egy újabb miskolci zenekart szeretnénk nektek bemutatni ezen rovatunk keretében. Igen, ez a város ontja magából a bandákat, szerencsénkre mostanában jobbnál jobb alakulatok tűnnek fel, de bőven találunk még tipikus, koszos, lebutított rock zenekarokat is. Az első, jó minőségű kategóriából való a fiatalos, alig néhány hónapja alakult ALLSEE névre hallgató társulat. Ismerjétek meg őket!

A fiatal srácok (a banda fele még most készül az érettségijére) nem amatőrök ugyan – csupán néhány kisebb zenélgetésre, fellépésre gondoljunk – de nem is igazán rutinosak, tapasztaltak… de hát ugye mindent el kell kezdeni valahol? A kezdeti infók nem is igazán meglepőek róluk: egy novemberi unalmas délután egy családi ház szobájában négy srác valamit kezdeni akart az életével. Volt néhány gitár, meg dobolni bármin lehet nem? (nem), üvölteni is jó azért, meg másnak is összejött már ez a zenekar dolog… valahogy így indul a mese. A zenekar ízlését és az általuk választott stílust, amiben alkotni kívánnak eléggé meghatározó metalcore bandák, mint a brit Architects és az ausztrál szcéna, Parkway Drive és Northlane, alakították- alakítják, formálják. Kiemelten kezelik még a különleges poszt-hardcore mintákat, amit a letlive.-tól hallgattak, tanultak. Az alapok és a kedvencek tehát egy új, kísérletező metalcore banda megszületéséhez vezettek. A felállás pedig a következő: a mikrofon mögött, a dalszövegekért felelős frontember Székely Péter, a gitárokat Gaál András és Jáborcsik Márk kapta, a dobos széket pedig Szakács Zsombor birtokolja. A basszusgitáron játszó Béres Gábor januárban csatlakozott a négyeshez, így teljessé téve a zenekart és elindítva a komoly dalszerzési munkálatokat.Március 14-én már meg is hallgattuk a formáció első, készre csiszolt dalát, melynek címe Reflections. A felvétel a miskolci Hangart stúdióban készült Károly Tamás segédkezésével, a mix és keverés pedig már nem meglepően, Simi keze munkáját dicsérik és a gyulai, No Silence stúdióét. A bemutatkozó dal egy kezdő bandához képest meglepően erősre sikerült, új dolgokat vagy megoldásokat még nem igazán mutatnak vele, de nem is sablonokat másolnak. Hallható és felismerhető az említett, példaként követett zenekarok által kitaposott ösvényen való határozott haladás, nincsenek mellékágak, ami persze még változhat. A terveik szintén nem különlegesek vagy világmegváltóak. Szeretnék hallani a hangjukat még több saját dallal, esetleges videókkal, klipekkel és végre közönség elé lépni és élőben letesztelni ezek hatását, működését. Tervben van egy kislemez, de a dalok még az írási folyamatban tartanak; mi kíváncsian várjuk.

A fiúk első, ígéretes dala mellett, amire személy szerint felfigyeltem még, a banda logója, szignója, az a bizonyos A betű. Első ránézésre a brit Acres zenekar mintája ugrott be és majdnem egy kópiát láttam benne. A srácok kérésére megemlíteném, a hasonlóság véletlen és nem volt tudatos. Az angol zenekar egy szinte ugyanolyan vonalú A-t formázó háromszöget használ még ők a lambda jelét választották, így minden ehhez a körhöz kapcsolódó esetleges kérdést és választ kimaxoltunk.

A zenekar hamarosan nagy bejelentésre készül, így mindenképpen kövessétek be őket facebookon, hogy minél előbb értesülhessetek a fejleményekről.

ALLSEE – REFLECTIONS